In statele occidentale sex shopurile sunt ceva normal si au inceput sa faca parte din viata cuplurilor care doresc sa iasa din monotonia in care orice relatie intra la un moment dat. Nu asa stau lucrurile si in Constanta. Desi sunt considerati destul de deschisi in ceea ce priveste noul, constantenii nu au scapat de prejudecati in ceea ce priveste viata sexuala.

Atunci cand apeleaza totusi la produsele comercializate in aceste magazine, mai ales barbatii, invoca eterna scuza cu prietenul care are probleme si nu are curaj sa vina sa se intereseze sau sa cumpere singur.

Constantenii nu se pot elibera de prejudecati atunci cand vine vorba despre viata lor sexuala. Daca in alte state occidentale persoanele care doresc sa rupa monotonia vietii de cuplu apeleaza cu incredere la produsele sex shopurilor pentru a le condimenta relatia, nu acelasi lucru se intampla si la Constanta.

„Am tras concluzia ca 90% dintre barbatii constanteni sunt virili, dar au cate un prieten care are probleme. Retinerile pe care le au constantenii atunci cand vine vorba sa ne calce pragul sunt provocate de prejudecati. Exista o idee preconceputa conform careia sex shopurile sunt privite ca niste magazine pline de lucruri perverse.

Acest lucru nu este adevarat, deoarece intr-un sex shop pot fi gasite remedii medicale care sa imbunatateasca viata sexuala”, a declarat asociatul sex shopului „Charme”, Daniel Barbu. Pe langa aceste remedii medicale, in sex shopuri pot fi achizitionate si lenjerii intime sau costume de baie.

In astfel de magazine pot fi gasite tot felul de stimulente care sa ajute viata sexuala a unui cuplu. Dupa o perioada de timp, in orice relatie intervine rutina, monotonia, care, ignorata, poate duce pana la destramarea unui cuplu. „Sexul face parte din viata. Este nevoie de un mic ajutor pentru ca un cuplu sa iasa din monotonie si sa aiba din nou o viata sexuala interesanta.

Acesta este practic rolul nostru, de a oferi un ajutor in rezolvarea problemei”, a mai declarat Daniel Barbu.

Sotii returneaza vibratoarele nevestelor

Potrivit acestuia, barbatii sunt cei care fac cele mai multe vizite in astfel de magazine, insa, paradoxal, femeile sunt mai deschise si recunosc mai usor ca au anumite probleme. „Barbatii sunt in general mai orgoliosi si recunosc cu greu ca au probleme de natura sexuala, femeile fiind mai deschise din acest punct de vedere”, sustine asociatul „Charme”.

Magazinul a fost deschis in urma cu 12 ani, insa pana acum nu a fost observata o schimbare in bine a mentalitatii constantenilor. „Imediat dupa ce am deschis am zis ca asa este la inceput, pana se vor acomoda oamenii cu ideea. Acum nu mai sunt asa de optimist in ceea ce priveste schimbarea mentalitatii constantenilor. Am avut la un moment dat o cunostinta care mi-a spus ca are o problema.

I-am spus sa vina la magazin sa cautam ceva care sa-i rezolve problema. Mi-a spus ca nu vine, ca nu vrea sa fie vazut intrand intr-un asemenea magazin”, a afirmat Daniel Barbu. Au fost si cazuri cand unele obiecte cumparate au fost returnate. „Avem si persoane care returneaza obiecte, chiar daca nu sunt foarte multe.

In general e vorba de soti care vin sa inapoieze vibratoarele pe care le-au cumparat sotiilor, pentru ca sunt fie prea mari, fie prea mici. Le primim insa numai in cazul in care nu au fost deschise, deoarece este vorba despre niste produse de uz intim”, a adaugat in incheiere Daniel Barbu.