Agentul Alin Constantin Atomei, in varsta de 25 de ani, a fost gasit zacand intr-o balta de sange de doua femei ce se deplasau de la gara. Imediat acestea au alertat un consatean, care a sunat de pe telefonul mobil la Serviciul unic de Urgenta 112. Spre locul indicat de acesta au plecat in mare graba un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ)Bacau si o echipa de criminalisti.

Medicul Sorin Enescu, directorul SAJ a precizat ca in momentul cand echipajul de pe Ambulanta a ajuns la fata locului, tanarul agent avea o respiratie sacadata, cu puls si tensiune situate la limita criticului. “Intamplarea a facut sa ma deplasez chiar eu la locul incidentului si va pot spune, fara dubii, ca a fost vorba de o sinucidere.

Era in masina proprietate personala avand pistolul langa el. Cu ajutorul politistilor din comuna l-am scos din masina, asezandu-l pe o targa, aplicand masurile specifice de prim-ajutor. In momentul in care l-am predat medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean, politistul avea activitate cardiaca.

Din pacate, sansele de supravietuire erau extrem de reduse, deoarece tanarul pierduse o cantitate foarte mare de sange, rana provocata de glont fiind la nivelul cutiei craniene”, a mai declarat dr. Enescu.

Din pacate, previziunea sumbra a medicul s-a adeverit cateva ore mai tarziu, cand personalul medical al Sectiei de Terapie Intensiva s-a declarat invins de ranile provocate de glontul care a spulberat prematur viata tanarului de numai 25 de ani.

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, a fost alcatuita o comisie mixta, coordonata de comisarul sef, {tefan Alexa, care sa ancheteze cauzele si imprejurarile in care a avut loc aceasta sinucidere. De la comisarul Carmen {ova, purtatorul de cuvant al IPJ Bacau, am aflat ca agentul Alin Constantin Atomei a fost angajat in anul 2004, fiind transferat de la Jandarmi.

“Gestul de suicid al agentului Atomei a surprins pe toata lumea, in conditiile in care provenenea dintr-o familie cu principii sanatoase, mama acestuia fiind cadrul didactic, iar ceilalti trei frati avand si ei o pozitie sociala bine determinata. In dosarul de cadre a politistului nu sunt evidentiate elemente deosebite de comportament, agentul primind calificative foarte bune.

Ramane in sarcina comisiei instituite imediat dupa producerea incidentului sa stabileasca cauzele exacte ale producerii tragicului eveniment.