6.000 de persoane sint asteptate miine la Tirgul de locuri de munca Nokia, la Sala Sporturilor din Cluj. Concernul finlandez angajeaza primii 500 de oameni, urmind ca pina la sfirsitul anului 2008 sa mai angajeze inca 3.000.

Participanti din tara si strainatate

Concernul finlandez Nokia aduce la Cluj miine peste 6.000 de persoane, din intreaga tara, dar si din strainatate, pentru a participa la tirgul de joburi pentru fabrica de telefonie mobila Nokia ce se construieste in comuna Jucu. Evenimentul se va desfasura la Sala Sporturilor „Horia Demian“, intre orele 8 si 18.

Pe linga clujeni, aplicantii vor veni si din alte colturi ale tarii. Potrivit directorului Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, din Sibiu va veni o intreaga scoala de profil electrotehnic pentru a se inscrie in baza de date a agentiei.

De asemenea, la sediul acesteia au ajuns zeci de e-mailuri de la romani din strainatate care doresc sa se intoarca acasa, atrasi de oferta facuta de finlandezi. Oficialii AJOFM asteapta la aceasta bursa 3.600 de someri, iar restul pina la 6.000 absolventi de studii medii si superioare.

Baza de date pentru viitoarele angajari

Fabrica Nokia angajeaza acum primii 500 de muncitori, dintre care 100 cu studii superioare, iar 400 cu studii medii. Selectia CV-urilor va incepe in 1 august 2006, urmind sa fie finalizata in luna septembrie. Cei 500 de oameni selectati vor urma un training in Finlanda si Ungaria, iar din prima jumatate a anului 2008 isi vor ocupa posturile la fabrica.

Investitorul finlandez preconizeaza ca, pina la sfirsitul anului viitor, sa fie angajate 3.500 de persoane, iar in urmatorii 5 ani sa se ajunga la 15.000 de persoane. Participantii la tirgul de miine vor fi introdusi in baza de date a companiei, unde ramin timp de 2 ani, si vor fi selectati, treptat, pentru urmatoarele angajari.

La tirgul de munca de miine este asteptat si ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru. Reprezentantii Nokia vor organiza, in timpul evenimentului, doua seminarii de prezentare, unul de la 10.45 si altul de la 12.45, in care se vor oferi, in premiera, detalii legate de salarii si de bonusurile oferite viitorilor angajati, dar si de posturile scoase la concurs.

Ce cauta Nokia

„Pentru fabrica de telefoane mobile din Cluj-Napoca, Nokia va recruta muncitori pentru linia de productie pentru care compania va organiza cursuri de pregatire interna.

De asemenea, Nokia va angaja specialisti cu experienta profesionala de citiva ani in aria lor de competenta, precum operatori de productie si tehnicieni, specialisti si manageri in domeniul ingineriei de productie, managementul materialelor si logisticii, planificarea cererii-aprovizionarii si productiei si suportul productiei“, a transmis pentru monitorul Anna Simai, Senior Communication

Manager Nokia Hungary & Romania. Aceasta promite ca Nokia va cauta diverse competente, neexcluzind pe nimeni.

Nicoara, in inspectie la Jucu

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Marius Nicoara, a inspectat ieri santierul de la Jucu, vizind stadiul lucrarilor de amenajare a infrastructurii aferente parcului industrial Tetarom III, in cadrul caruia va fi construita fabrica de telefoane in urma memorandumului semnat in aceasta privinta cu Nokia.

In contextul in care miine se vor demara lucrarile de construire a fabricii Nokia, Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj a amenajat pina in prezent trei strazi si o platforma de 20.000 de metri patrati prin saparea si umplerea cu piatra bruta si balastru a acestora, incepindu-se lucrarile la inca una din strazi.

Costurile inregistrate pina la aceasta data sint de 2,8 milioane de lei, finantarea venind de CJ si Guvern. De asemenea, Compania de Apa Somes a facut ultimele pregatiri pentru demararea lucrarilor de alimentare cu apa si canalizare.