Primaria Cluj-Napoca a facut prima cerere din tara pentru finantarea unui cartier de locuinte sociale din cota de 2% din sumele incasate in urma marilor privatizari efectuate de statul roman. Afirmatia apartine directorului Directiei Tehnice al Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si se refera la cartierul de 280 de apartamente de pe strazile Timisulu, Blajului si Rodnei, din zona fostului Oser.

Lucrarile la noul cartier au inceput inca de anul trecut. In hotararea de Consiliul Local referitoare la realizarea noului cartier se arata ca sursa de finantare numai bugetul Consiliului Local. Era vorba despre o investitie de 12,6 milioane de euro.

Incepand cu luna decembrie a anului 2006, s-au inceput demersurile pentru introducerea acestui obiectiv in Programul de finantare a constructiilor de locuinte sociale in conformaitate cu prevederile Legii locuintei 114/1996 pentru anul 2006.

Dupa obtinerea avizului Consiliului interministerial de avizare a lucrarilor publice de interes national si locuinte, s-a inaintat Ministerului de interne si reformei administrative documentatia necesara pentru promovarea unui proiect de hotarare de guvern.

Consilierii locali trebuie sa modifice, marti, studiul de fezabilitate al proiectului Oser, in sensul prevederii la capitolul surse de finantare, in afara de bugetul local, si bugetul de stat si alte surse legal constituite.

Oficialitatile clujene spera ca astfel proiectul va fi finantat in totalitate cu bani proveniti de la Guvern, bugetul local fiind degrevat de cheltuieli de 12,6 milioane de euro.

"Noi speram ca proiectul de construire a cartierului Oser va fi finantat in intregime. Exista mari sanse, intrucat suntem primii care au facut o astfel de cerere", a sustinut directorul Directiei Tehnice a Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu.