Abia au revenit in salile de cursuri, ca studentii au si inceput sa se planga. “E materie multa. Sunt abia anul I, si sunt convinsa ca examenele nu vor fi usoare. Mi-e teama ca nu voi putea sa invat. Vecinele de camera mi-au povestit cum era anul trecut. Sambata de sambata urla nuntasii pe ritmuri de manele”, se plange Ioana.

Cosmarul studentilor incepe, in fapt, sambata dupa-amiaza. Alaiuri de nuntasi, insotite de tarafuri, isi fac simtita prezenta in jurul orei 20.00. Iar studentii cazati in caminele din apropiere trebuie sa suporte acest tratament toata noaptea.

Muzica si chiuiturile razbat pana in camerele de camin, fie ca e sesiune, fie ca e o sambata noaptea obisnuita. Amplasata chiar in fata unuia dintre camine, cantina duduie, saptamanal, din cauza muzicii ascultate la volum maxim.

Chiar daca nu toate caminele din campus sunt afectate, studentii care locuiesc in imediata vecinatate spun ca suporta cu greu galagia.

Desi se tem de examenele “impanate” cu nunti, studentii spun ca cele mai crunte perioade sunt cele de toamna. Aproape ca nu exista sfarsit de saptamana in care in cantina sa nu se organizeze o nunta, iar petrecerile se sparg abia in zori. Timp de aproape 10 ore, vor, nu vor, trebuie sa ii asculte pe Guta, pe Adi de Vito, pe Florin Salam si pe alti manelisti “de top”. Gratis si la volum maxim.

Studentii cazati in UPG spun ca nu si-ar organiza niciodata nunta aici. "E foarte scump si serviciile nu se compara cu cele de la un restaurant.

Adica nu mi se pare normal sa inchiriezi jumatate din cantina cu 20 de milioane de lei, sa-ti aduci si cea mai mare parte din mancare si bautura si sa platesti si chelnerii. Plus ca miroase a cantina. Vii la nunta si pleci ca si cum ai gatit mancare pentru un batalion.

E prea mult pentru cineva care vrea sa se casatoreasca", sint de parere cei care maninca zilnic aici.