Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca a fost surprins de decizia lui Theodor Stolojan de a-si depune mandatul si a anuntat ca luni, la ora 16:00, conducerea coalitiei PSD-PDL se va intruni pentru a analiza situatia. "Am convenit, in conformitate cu Parteneriatul pentru Romania, ca luni, la ora 16:00, sa ne intalnim pentru a analiza consecintele", a spus Mircea Geoana.

Cele mai importante declaratii ale liderului PSD, Mircea Geoana:

  • Am avut astazi o surpriza prin anuntul lui Theodor Stolojan.
  • Am avut o informare cu cei de la PDL si cu presedintele Romaniei despre aceasta situatie fortuita in care ne aflam.
  • Am convenit ca astazi (.n.r. luni), la ora 16:00, sa ne reunim in formatul coalitiei.
  • Vom vedea tot ce poate decurge din aceasta situatie.
  • Decizia lui Theodor Stolojan a ridicat si semne de intrebare. Sunt elemente care trebuie discutate cu colegii de la PDL.
  • Decizia lui Stolojan ii apartine si trebuie respectata.

In cursul zilei de luni, o delegatie PDL condusa de Emil Boc are o discutie, la Senat, cu o delegatie PSD condusa de Mircea Geoana, intalnirea avand loc in contextul in care premierul desemnat, Theodor Stolojan, a anuntat ca isi depune mandatul.

Intrevederea liderilor din cele doua partide are loc in biroul de la Senat al liderului PSD, Mircea Geoana.

Din delegatia condusa de Boc au facut parte Vasile Blaga, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florian Popescu si Elena Udrea. Din partea PSD au participat Mircea Geoana, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, Gheorghe Nichita, Miron Mitrea, Victor Hrebengiuc, Ion Toma si Ion Stan. Alaturi de acestia s-a aflat si presedintele Partidului Conservator, Daniela Popa, potrivit NewsIn.