Conducerea PNL l-a demis pe Alin Nica de la șefia organizației Timiș după ce acesta s-a opus înțelegerii de la centru ca la șefia Consiliului Județean să fie susținut un candidat PSD, în timp ce liberalii să fie sprijiniți la Primăria Timișoara, . Propunerea de demitere a venit de la secretarul general al partidului, Lucian Bode, și a fost votată de 60 de peneliști, în vreme ce doar patru au fost împotrivă, potrivit surselor Hotnews.ro.

Alin NicaFoto: AGERPRES

De asemenea, biroul de conducere a PNL Timiș a fost dizolvat.

„În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a confirmat la finalul ședinței conducerii PNL, purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe.

Alin Nica este în prezent șeful CJ Timiș și și-a anunțat decizia de a candida pentru un nou mandat. El a încercat să convingă conducerea partidului să nu renunțe la Consiliul Județean, dar fără succes.

„Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi ca la piaţă pe o negociere strâmbă, în defavoarea PNL din Timiş. Am aflat că, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD. Evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Eu mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România, mă bucur şi fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum au făcut miile de timişoreni în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi aşa cum am fost de fapt pentru PSD, pentru şantajul PSD”, a declarat Alin Nica.

„E mare păcat, eu plec de la București cu inima împăcată că am făcut tot ce puteam pentru cei peste 104.000 de timișeni care mi-au dat încrederea și m-am luptat împotriva dictatelor de la București. Îmi exprim speranța că flacăra Revoluției din Timișioara nu va muri. Sunt singurul care am avut curajul să mă opun. Nu am luat decizii la cald. E o decizie foarte grea (n. red.: aceea de a demisiona). Am fost și sunt membru PNL de 20 de ani. Decizia nu este despre mine personal. Nu știu ce voi face. Vreau să merg și să mă reculeg acasă. Voi lua o decizie și vă voi anunța”, a adăugat el.

„Mai bine îmi tai o mână decât să semnez o candidatură a domnului Simonis”

Înainte de ședință, Alin Nica nu excludea ca să fie înlăturat de la șefia PNL Timiș.

Întrebat despre posibilitatea de a i se cere demisia din funcţia de lider al Organizaţiei PNL Timiş, de către conducerea centrală, Nica a răspuns: „Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca preşedinte al filialei Timiş, o candidatură a domnului Simonis. Adică, am 20 de ani în acest partid şi pe vremea USL am candidat tot din partea PNL. Nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deşi condiţiile erau cu totul altele. Nu o s-o fac nici acum".

El a precizat că va analiza opţiunile pe care le are după ce află „decizia formală din Biroul Politic Naţional al PNL", precizând că este hotărât să candideze la Consiliul Judeţean Timiş.

Care au fost ultimele decizii ale Coaliției

Liderii PSD și PNL au decis o serie de candidaturi comune în ultima ședință a Coaliției, după cum urmează:

  • candidaturi comune la municipiile Brașov ( PNL) și Bacău (PSD);
  • candidaturi comune în Timiș: CJ la PSD și Primăria Timișoara la PNL
  • candidaturi comune la primăriile sectoarelor 1 ( PNL) și 2 și 5 (PSD)