​PSD se menține pe primul loc în intențiile de vot în ușoară creștere față de luna trecută, relevă datele ultimului sondaj de opinie INSCOP, realizat la comanda News.ro. PNL trece pe locul al doilea, urmat de AUR la mică distanță.

Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: AGERPRES

​Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obţine 30,2% din voturi, potrivit studiului, în creștere ușoară față de luna trecută când era creditat cu 29.5%.

PNL este creditat cu 20,1%, cu peste un procent și jumătate în plus față de cum era estimată intenția de vot la anterioara măsurătoare. În sondajul anterior liberalii aveau un scor de 18.4%.

Potrivit sondajului INSCOP, AUR este acum clasat pe locul trei, cu 19,5%, cu aproape un procent mai puțin față de sondajul anterior, unde avea 20,2%.

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în scădere cu peste două procente față de luna trecută când avea un scor de 14,1%.

Partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, fiind creditat cu 5,2% din intențiile de vot. Partidul lui Șoșoacă este și el în creștere, de la 4,3%, luna trecută.

Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar pentru Pro România 2%.

1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 - 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.