Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat pentru HotNews.ro ca este un posibil candidat la alegerile locale din acest an, mai precis la Consiliul Judetean Calarasi. Insa, aceasta candidatura depinde de sondajele care se vor organiza, o decizie in acest sens urmand sa fie "probabil pe 1 aprilie". Stelian Fuia a mai spus ca sustine Miscarea Nationala la nivel national prin coalizarea unor forte de dreapta. Fuia a precizat ca la Calarasi s-a facut o astfel de alianta inca din aprilie 2011 sub denumirea de Alianta Popular-Crestina. Stelian Fuia este presedinte PDL Calarasi.

"Sunt un posibil candidat la Consiliul Judetean Calarasi, dar nu sunt singurul. Organizatia are resurse si totul depinde de sondajele care se vor organiza", a spus Stelian Fuia.

PDL Calarasi este prima organizatie din tara care a semnat un protocol de alianta electorala, a precizat Fuia. "Eu sunt presedinte de organizatie si o astfel de alianta electorala am facut inca din aprilie 2011 la Calarasi. I-am spus Alianta Popular-Crestina la acel moment. Deci este un proiect in care eu cred fiind si prima organizatie din tara care a semnat un astfel de protocol de alianta electorala. Acum daca ii spunem Alianta Popular-Crestina sau ii spunem miscarea populara e o decizie care se va lua la nivel central. Insa este un proiect pe care eu il sustin si in care cred. Suntem parte a unui partid popular european, trebuie sa coalizam in jurul nostru niste forte de dreapta pe scena politica de dreapta si cred ca a merge pe miscarea populara la nivel national va fi cea mai buna solutie", a spus Stelian Fuia.

  • Democrat-liberalii au hotarat pe 4 martie, in sedinta Colegiului Director ca organizatiile locale pot face aliante pentru alegrile locale cu mentiunea ca acestea sa fie inregistrate sub denumirea de Miscarea Populara, a anuntat la finalul sedintei presedintele PDL, Emil Boc. Totodata, aliantele locale se vor prezenta sub sigla noua, si anume o inima pe fond verde. De asemenea, Boc a precizat ca, la nivel national, se va discuta in perioada urmatoare despre un protocol cu UNPR, in vedere sustinerii unor candidati comuni.