Acum 10 ani, nu doar pentru a face nota discordanta, Warren Buffett declara: “Produsele derivate nu sunt altceva decat arme de distrugere in masa”. Buffett, cu al sau fond de investitiii Berkshire Hathaway, a imbogatit o generatie de americani determinandu-i sa cumpere constant, zi de zi, timp de 30 de ani, actiuni la Coca Cola si Gillette. Omul analizelor profunde si al investitiilor puerile demonstrase intregii lumi ca doar din bauturi carbogazoase si din lame de ras se poate realiza una din cele mai impresionante averi ale sec. XX.

Cristian Sima in studioul HotNewsFoto: HotNews.ro

Sub deviza "Nu cumpar decat actiuni ale firmelor care produc bunuri de care am nevoie in cotidian", Buffett refuza cu obstinatie sa se amestece in euforica bula a dotcomurilor. Si are dreptate din nou, sporindu-si faima.

Afacerea lamelor de ras transformase celebrul BUY AND HOLD in "cumpara ce-ti trebuie si pastreaza ceea ce oamenii arunca zilnic".

Tot Oracolul din Omaha a demonstrat ca poate face exitul vietii lui in plina criza a dotcomurilor vanzand lamele de ras cu peste 40 miliarde de dolari.

D-zeu sa-i odihneasca in pace pe actionarii de la Procter and Gamble care le-au cumparat.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro