Pe 4 februarie 2009 scriam o postare cu titlul “Trei plicuri pentru Domnul Boc“:

O mica istorioara: se zice ca o firma isi schimba directorul general la un moment dat. Fostul director il felicita pe noul director si ii da 3 plicuri: “De fiecare data cand ai probleme mari, desfa un plic”.

Dupa o vreme, noul director general trece prin clipe grele si isi aminteste de spusele predecesorului sau. Desface primul plic: “DA VINA PE MOSTENIRE”. Ceea ce si face, acuzandu-si predecesorul ca ar fi la originea tuturor problemelor firmei. Lucrurile se mai linistesc o perioada.

Dupa inca o vreme, din nou probleme. Desface al doilea plic: “DA VINA PE COLABORATORI”. Directorul isi acuza colegii responsabili pe diverse domenii pentru problemele firmei. Iarasi lucrurile se linistesc.

Dupa inca o vreme, din nou probleme. Directorul recurge iar la solutia magica si desface si cel de al treilea plic: “SCRIE TREI PLICURI”.

Nu stiu daca dl Tariceanu i-a lasat dlui Boc 3 plicuri. Dar, daca ar fi asa, nu pot decat sa constat ca primul plic a fost foarte repede desfacut…

Iata ca au trecut mai putin de 3 luni si Domnul Boc a deschis si al doilea plic: “DA VINA PE COLABORATORI”. Asa ca Domnul Boc a gasit explicatia pentru care prestatia guvernului domniei sale este penibila: sefii serviciilor deconcentrare nu aplica politica guvernului.

Asteptam cu interes schimbarea directorilor de scoli cu 4 clase din toate colturile tarii pentru “neaplicarea politicii guvernului”. Si a directorilor de la cluburile copiilor. Si a tuturor directorilor de spitale. Si, pentru a inchide cercul, a tuturor femeilor de servici (ca poate gasesc vreo hartie cu informatii confidentiale), a paznicilor din toate institutiile statului din teritoriu (motivul e evident), a secretarelor (au acces la prea multe informatii) si a soferilor (si ei stiu prea multe).

Singura mea intrebarea este cand va deschide Domnul Boc cel de al treilea plic. La cum merg lucrurile, cred ca se va intampla imediat dupa prezidentiale. Pogea, aloca 1 leu din impozitul forfetar pentru a cumpara 3 plicuri Domnului Boc!

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.