UPDATE: Presedintele companiei japoneze TEPCO, Masataka Shimizu, a demisionat, vineri, asumandu-si responsabilitatea pentru criza nucleara care a cauzat pierderi record si a lasat tara cu un deficit de energie pe termen lung. Functia va fi ocupata de Toshio Nishizawa, directorul executiv al companiei, potrivit Washington Post.

Tokyo Electric Power, operatorul centralei avariate de la Fukushima, a avut pierderi anuale nete record de 11 miliarde de euro din cauza dezastrului nuclear din 11 martie, si urmeaza sa isi schimbe conducerea, potrivit AFP.

Compania a anuntat ca presedintele companiei, Masataka Shimizu, va demisiona. Presa nipona relateaza, potrivit BBC, ca intreaga conducere de la Tepco va fi schimbata.

Compania produce o treime din electricitatea Japoniei.

Situata la 250 de kilometri de Tokyo, centrala nucleara de la Fukushima a fost grav afectata de seismul cu magnitudinea de 9 grade care a zguduit Japonia pe data de 11 martie.

Reprezentantii Tokyo Electric Power (Tepco), operatorul centralei nucleare, au anuntat in aprilie ca in jur de 3 luni vor fi necesare pentru a reduce radioactivitatea provenita de la centrala nucleara de la Fukushima si intre 6 si 9 luni pentru a readuce toate reactoarele sub control.