Mateus Henrique Leroy Alves, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat în iulie sub suspiciunea că ar fi cheltuit 114.060 de lire sterline din banii strânși din donații online pentru a ajuta la tratarea atrofiei musculare spinale de tipul lui 1 a fiului său, Joao Miguel, relatează The Sun.

Au fost strânși în total din donații 189.900 de lire sterline pentru micul Joao Miguel care avea nevoie disperată de un medicament numit Spinraza pentru a preveni evoluția bolii.

Tatăl ar fi folosit banii pentru călătorii de lux în Brazilia de Est, fără știrea familiei. Soția a descoperit că sume mari de bani fuseseră extrase din cont, și astfel Alves a fost arestat în timp ce se afla în a treia sa vacanță de lux. Alves a cheltuit o parte din bani pe ceasuri, haine scumpe, băuturi și droguri, relatează The Sun.

Micuțul Joao Miguel a fost dus în grabă la spital săptămâna trecută, unde a murit în urma unui atac de cord.

Anchetatorul Daniel Gomes a declarat că Alves a fost acuzat de furt. „El rămâne în detenție. A existat deja o audiere, iar sentința este programată pentru a fi anunțată luna viitoare. ", a mai declarat Gomes.