Doi poliţişti de frontieră au fost atacaţi cu cuţitul de traficanţii de migranţi, într-o parcare de TIR-uri pe autostrada A1 Timişoara-Arad, în apropiere de localitatea Orţişoara, judeţul Timiş, transmite News.ro. Ofițerii au tras 13 focuri de armă pentru a-i prinde pe agresori, dar aceștia au reuşit să fugă, iar acum sunt căutaţi.

Polițist de frontierăFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

13:07 O călăuză, un bărbat din Afganistan, și o femeie din Guineea, care urma să treacă ilegal granița, au fost prinși, potrivit Poliţiei de Frontieră, citată de News.ro.

În noaptea de marți spre miercuri, polițiștii au reținut 8 cetățeni străini, care sunt din Nepal, Siria şi Congo, iar călăuza din Nepal.

De asemenea, cei doi poliţişti de frontieră au fost externaţi din spital.

„În ceea ce priveşte starea celor doi poliţişti de frontieră răniţi în cadrul acţiunii, menţionăm următoarele: unul dintre ei a avut răni superficiale şi a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea poliţist de frontieră, care a fost rănit în zona unuia dintre picioare, a rămas internat peste noapte, fiind externat în urmă cu puţin timp”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.

Pentru prinderea tuturor celor implicaţi în incident a fost ridicat inclusiv un elicopter.

09:43În noaptea de marţi spre miercuri, doi poliţişti de frontieră care se aflau în misiune au fost răniţi de traficanţii de migranţi. Cei doi agenţi se aflau în apropierea unei parcări de TIR-uri de pe autostrada A1 Timişoara-Arad, în apropiere de localitatea Orţişoara din judeţul Timiş, când au observat 8 migranţi şi 3 călăuze care încercau să urce într-un autocamion.

Poliţiştii de frontieră i-au somat pe migranţi şi pe călăuze să se oprească şi au încercat să îi reţină, însă unul dintre traficanţi a început să îi atace pe agenţi cu cuţitul.

Unul dintre poliţişti a fost rănit în umăr, iar cel de-al doilea are patru lovituri de cuţit în gambă, în pulpă, în zona fesieră şi la nivelul unui genunchi.

Pentru a-l opri pe agresor, poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă în plan vertical. Ei au reuşit să îi captureze pe cei 8 migranţi şi pe una dintre cele trei călăuze. Cei doi atacatori au reuşit să fugă şi acum sunt căutaţi.

Poliţişti de frontieră răniţi au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale şi potrivit medicilor sunt în afara oricărui pericol.