Un bărbat cu mască și mănuși medicinale ar fi încercat să incendieze secția de votare de la Ambasada Rusiei la Chișinău. El a declarat că nu vrea „să fie ales un fascist”.

Coadă la secția de votare de la Ambasada Rusiei din Chișinău Foto: Oxana Bodnar/ HotNews.ro

UPDATE 2: Comunicat Inspectoratul de Poliție din Republica Moldova:

„Acum o oră, un bărbat a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Acesta a fost imediat reținut și identificat, iar la moment se află la inspectoratul de poliție pentru audieri și documentare.

Bărbatul de 54 de ani este cetățean al Republicii Moldova, dar declară că deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate de oamenii legii. În timpul audierilor acesta și-a motivat gestul prin unele nemulțumiri care le are în raport cu acțiunile autorităților ruse. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite în cadrul procesului de documentare”.

UPDATE. În fața ambasadei Rusiei din Chișinău au venit și câțiva moldoveni care au început să strige, în limba română: „Putin criminal” și „Armata Rusiei, acasă!” (cu trimitere la armata rusă din Transnistria).

De asemenea, au venit și mai mulți cetățeni ruși, în cadrul protestului „amiaza anti-Putin”, anunțat de Navalnîi înainte de moartea sa. Amiază fără Putin" constă în a merge duminică la uşile secţiilor de votare la orele locale 12:00 pentru a-şi arăta respingerea faţă de şeful de la Kremlin.

Știrea inițială.

Un bărbat cu mască și mănuși medicinale ar fi încercat să incendieze secția de votare de la Ambasada Rusiei la Chișinău. El a declarat că nu vrea „să fie ales un fascist”.

Corespondenta HotNews.ro a fost la fața locului și a filmat momentul. Din primele informații, bărbatul ar fi aruncat o sticlă incendiară peste gard.

După bărbat au fugit oamenii care stăteau la rând să voteze pentru alegerile prezidențiale din Rusia. Aceștia i-au cerut poliției ca bărbatul să le fie predat lor. Poliția l-a arestat.

„De ce ați făcut să fie ales un fascist?”, i-a interpelat, în limba rusă, pe cei care așteptau să voteze.

„Ești un nemernic, acolo sunt copii”, i-a spus una dintre femeile care stătea la coadă.

„De ce fugi?”, i-a spus un alt bărbat.

„Eu nu fug nicăieri”, a replicat bărbatul în timp ce era reținut de forțele de ordine.

Până în acest moment nu se cunosc detalii despre această persoană.

Știrea este în curs de actualizare.