Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că președintele trebuia să vorbească întâi cu ea pentru a-l chema pe ministrul de externe Teodor Meleșcanu la Cotroceni, ”așa este normal”.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

”Dânsul hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune. Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuiesc respectate de toată lumea.

Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva in care nu am fost întrebată”, a spus Dăncilă.

Teodor Meleșcanu va merge marți la Palatul Cotroceni, potrivit programului de pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale. Întrevederea vine după ce, în weekend, președintele a spus că îl va chema pe ministrul de externe să explice blocarea documentului UE privind mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.