Teodor Meleșcanu va merge marți la Palatul Cotroceni, potrivit programului de pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale. Întrevederea vine după ce, în weekend, președintele a spus că îl va chema pe ministrul de externe să explice blocarea documentului UE privind mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

Potrivit programului președintelui Iohannis, întâlnirea va avea loc marți la ora 11.00.

Președintele a lansat sâmbătă un atac extrem de dur la adresa guvernării PSD, spunând că în privința politicii externe guvernează după ureche și riscă să ducă România la marginea Europei. El a precizat că-l va chema pe ministrul Afacerilor Externe să-i explice decizia de a bloca documentul UE privind ambasada din Israel.

”Iată un nou exemplu cum PSD-ul guvernează foarte prost. Ei s-au folosit, acești pesediști s-au folosit de lipsa unei clarități în legislația în vigoare și au blocat un document la nivel european fără să se consulte. Este a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche și iese foarte prost”, a spus Iohannis.

Președintele a acuzat populismul actualei guvernări.”Am impresia că ne afundăm într-o gaură de diletantism, populism și antieuropenism din care o să ieșim din ce în ce mai greu”, a mai spus el. Șeful statului a precizat că îl va chema pe ministrul afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, să dea explicații legate de poziția României în ceea ce privește declarația UE de condamnare a mutării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Referitor la ambasada României din Israel, președintele a subliniat că nu s-a făcut niciun pas în această direcție: ”Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct”,