Ovidiu Dranga va fi cel de-al patrulea secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, au declarat pentru HotNews.ro surse diplomatice. Ministrul Andrei Marga a anuntat suplimentarea cu inca un post de secretar de stat a organigramei MAE, al carui ocupant sa aiba in atributii relatia cu Parlamentul, insa Monitorul Oficial nu indica faptul ca noua organigrama ar fi fost aprobata de Guvern.

Ovidiu Dranga este purtator de cuvant al ministrului de externe Andrei Marga si, potrivit surselor diplomatice consultate de HotNews.ro, acesta va fi cel de-al patrulea secretar de stat al MAE. Conform anuntului anterior al ministrului Marga, cel de-al patrulea secretar de stat urma sa se ocupa de relatia MAE cu Parlamentul.

Pana in acest moment, Ovidiu Dranga nu a putut fi contactat de HotNews.ro pentru a confirma sau infirma informatia.

Dranga este angajat in MAE din 1991 si a ocupat pana in prezent functii atat in Centrala MAE, cat si in serviciul exterior, cum ar fi cele de secretar I si prim colaborator la Misiunea Romaniei la NATO (1996-2000), director al directiei NATO (2000-2001), director general pentru afaceri politice (2005-2007).