Dr. Ezekiel Emanuel, un oncolog american care este membru senior la Center for American Progress și vicedecan pentru Inițiative Globale de la University of Pennsylvania și șef al Departamentului de Etică Medicală și Politici de Sănătate a spus vineri, 20 martie, la MSNBC că Elon Musk i-a spus că îi vor trebui 8-10 săptămâni ca să înceapă producția de ventilatoare la fabricile sale (lucrează la asta la Tesla și SpaceX).

Masca N95 - una din varianteFoto: Wikipedia

Contactat azi pentru clarificări, Musk a spus că „Avem 250k de măști N95. Vrem să începem distribuirea la spitale mâine noapte. Ar trebui să avem peste 1000 de ventilatoare săptămâna viitoare”. Produsele medicale ca acestea fiind unele din cele mai necesare pentru răspunsul la COVID-19 în Statele Unite - și pretutindeni – ele vor avea un efect real pentru cadrele medicale și îngrijirea pacienților - și vor fi primite cu multă recunoștință. A fost în centrul atenției nevoia viitoare de ventilatoare, dar până acum lipsa lor a fost raportată în doar puține locuri. Este o nevoie mult mai mare de produse simple ca măștile N95, iar din acest motiv Tesla/SpaceX vor livra 250.000 de bucăți.

Dr. Emanuel a mai spus la MSNBC că va fi nevoie de 8-12 săptămâni (2-3 luni) de distanțare socială în SUA pentru ca societatea să combată COVID-19. Totuși, el se așteaptă ca virusul să revină și că va fi de fapt un roller coaster de „restricții sociale, relaxare, restricții sociale ... pentru a domoli presiunea pe sistemul de sănătate”. (Clean Technica)