Sanda Nicola, corespondent TVR 1, a cerut, marti, desfacerea contractului de munca prin acordul partilor pentru a pleca la o bursa in SUA. Jurnalista spune ca plecarea ei nu este legata de situatia tensionata prin care a trecut TVR in ultima perioada.

„In urmatoarele trei luni voi urma cursuri intensive de televiziune la Chicago, unde am fost admisa la TVI Acting School, o scoala privata care ofera training pentru profesionisti de televiziune”, a declarat Sanda Nicola pentru EVZ.

„Am comunicat dorinta mea de a ma elibera de contract atat lui Tudor Giurgiu, cat si Rodicai Culcer. Dna Culcer mi-a sugerat varianta de a solicita un concediu de studii, dar am ales desfacerea contractului de munca pentru ca am de gand sa lucrez alaturi de jurnalisti straini la cateva proiecte independente”, a spus jurnalista.

Nicola a precizat ca Bursa este singurul motivul al renuntarii la TVR. „Plecarea mea din TVR nu are nicio legatura cu atmosfera creata in jurul televiziunii publice in ultimele luni si precizez ca acele cateva proiecte la care am muncit in calitate de reporter TVR n-au fost supuse nici manipularii, nici cenzurii”, a explicat ea.

integral EvZ