In privinta politicii de aliante, Basescu a apreciat ca "D.A." va obtine 51% din voturi si de aceea Alianta PNL-PD va fi doar o alianta in doi. El a admis insa ca cea mai confortabila alianta postelectorala ar fi cu UDMR, formatiune la care nu-l deranjeaza faptul ca "joaca la doua capete", adaugand: "N-ar mai fi ei daca n-ar mai face asa.

Si-ar pierde farmecul de-a exista pe piata politica romaneasca daca ar juca la un singur cap".

"Orice renegociere a protocolului este exclusa"

In privinta listelor de candidati pentru alegerile parlamentare, a precizat Basescu, democratii care au avut rezultate slabe in teritoriu la alegerile locale nu se vor regasi pe liste, aceasta fiind decizia Biroului Permanent National reunit ieri.

Liderul PD a insistat ca in privinta alcatuirii listelor parlamentare ale Aliantei PNL-PD orice renegociere a protocolului este exclusa, avand in vedere ca un asemenea lucru ar fi "o proba de neseriozitate politica". Sondajul programat in toamna privitor la cele doua partide va fi in continuare realizat, chiar daca formatiunile vor actiona ca alianta, a spus liderul PD.

Democratii nu vor tatuc

Liderul PD a respins ideea consultarilor la Palatul Cotroceni cu presedintele Ion Iliescu daca tema discutiilor este analiza rezultatelor alegerilor locale. Ion Iliescu nu este presedintele PD, a mentionat Basescu, adaugand: "Analiza alegerilor ne-o facem singuri, nu ne trebuie tatuc".

El a estimat ca seful statului se pregateste sa dea un mesaj de inselare a electoratului, de genul: "Mai electorat, va indreptati pe un drum gresit, prefigurati schimbarea, dar nu mai schimbati nimic, ca-i schimb eu pe astia". Traian Basescu a declarat ca PD va onora o invitatie la Cotroceni numai daca subiectul va fi altul decat cel privind alegerile locale.