Liderul liberal solicita in numele Aliantei D.A. presedintelui Iliescu, ministrului Theodorescu si secretarului de stat Tanase scuze publice nu numai IPS Pimen, ci si tuturor credinciosilor.

Stolojan sustine ca reactiile actualei puteri fata de pozitia exprimata recent de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, privind ingradirea accesului credinciosilor la manifestarile de la Putna, demonstreaza duplicitatea PSD.

In opinia liderului liberal, pe de o parte, guvernantii isi declara sustinerea fata BOR si, pe de alta parte, impiedica accesul credinciosilor in incinta lacasurilor de cult si nu ezita sa ii insulte pe reprezentantii Bisericii. Pe parcursul celor patru ani de mandat, PSD a preferat "mentinerea Bisericii intr-o pagubitoare dependenta fata de stat", remarca Stolojan.

Alianta PNL-PD solicita PSD, mai precizeaza presedintele liberal, sa recunoasca Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor dreptul de proprietate asupra fondului bisericesc si sa nu mai impiedice procesul de retrocedare a acestuia.

PNTCD se solidarizeaza cu IPS Pimen

Tot ieri, taranistii au precizat ca se solidarizeaza cu pozitia IPS Pimen, apreciind ca nu este normal ca un eveniment precum cel de la Putna sa fie transformat intr-unul politic, "in care apar doar doua persoane, impreuna cu suitele lor, doua persoane care din doua in doua zile se tot cearta si se tot impaca".

"Multimea credinciosilor prezenti la Putna nici nu se intrezarea de dupa garduri, fiind tratata ca o asistenta cu un rol pur decorativ din cauza asa-ziselor masuri de securitate.

Eu cred ca romanii s-au saturat de astfel de evenimente mediatice si ca a sosit vremea ca valorile nationale sa le promovam asa cum se cuvine", a declarat, intr-o conferinta sustinuta la Timisoara, presedintele interimar al PNTCD, Gheorghe Ciuhandu.