Instanta Tribunalului Bucuresti a stabilit un nou termen pentru data de 23 septembrie, deoarece aparatorul lui Gravril Batran, avocata Carmen Popa, a depus o cerere de amanare pe motiv ca este in concediu si importanta dosarului nu-i permite sa delege pe altcineva in locul ei.

Acest lucru a starnit mania presedintelui Asociatiei Nationale a Investitorilor FNA, Stefan Ionita, care s-a aratat nemultumit de faptul ca "la fiecare termen se gaseste cate o chitibusarie care sa duca la amanarea procesului". Ionita a recunoscut ca cererile care duc la amanare sunt legale, dar a spus ca se abuzeaza de acest lucru si ca "lezeaza instanta".

Judecatorul a incercat sa-l impace pe reprezentantul ANI-FNA, spunandu-i ca trebuie sa respecte legea. "Acest dosar are 23 de volume, este un dosar imens si trebuie sa respectam toate procedurile legale. Si eu am o multime de dosare, sunt si pe anticoruptie, am ajuns sa nu dorm noaptea. Este foarte mult de munca si trebuie sa aplicam legea.

Daca eu nu ma simt lezat prin cererile introduse in acest proces, nu stiu de ce ar trebui sa se simta altcineva lezat, pentru mine", afirmat judecatorul.

Maria Vlas, pericol public

Normal, aparatorii celorlalti inculpati au fost de acord cu amanarea, mai ales ca Vantu a lipsit din nou de la proces, avocatul sau, Marian Nazat, spunand senin judecatorului ca acesta nu s-a putut prezenta. Avocatul nu a oferit nici un fel de explicatii, iar judecatorul, probabil plictisit, nu le-a mai cerut.

Pana acum, Vantu s-a prezentat la un singur termen, si atunci pentru ca judecatorul l-a amenintat ca il va da in urmarire generala.

S-a luat apoi in discutie prelungirea mandatului de arestare al Ioanei Maria Vlas, procurorul de sedinta cerand mentinerea fostei presedinte a SOV Invest in arest.

Magistratul si-a motivat cererea afirmand ca, pe langa faptul ca motivele care au stat la baza acestei masuri nu s-au schimbat, Vlas reprezinta un pericol pentru ordinea publica. "Mama FNI" nu a vrut nici macar sa-si lase aparatorul din oficiu sa-si sustina pledoaria, afirmand ca pozitia ei este "aceeasi", adica nu vrea in libertate.

"Ma simt foarte bine si, cand starea mea sufleteasca este buna, zidurile inchisorii devin imateriale", a declarat Vlas. Judecatorul i-a spus ca procedura trebuie indeplinita si astfel avocata a putut cere punerea in libertate a clientei sale, solicitare ce a fost respinsa.

In dosarul FNA - Banca Agricola mai sunt inculpati Teodor Irimescu, fost administrator al SC Asiadonna -Import Export SRI, Liviu Istrate, director al Bancii Agricole, Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor, si Gabriel Batran, cel care a preluat sefia SOV Invest dupa fuga Mariei Vlas.