Sile si Nutu Camataru au fost audiati sambata aproape sapte ore de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu alte fapte comise de acestia. Astazi Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta cu privire la prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele celor 19 membri ai clanului Camataru.

Mihai Costea, avocatul fratilor Vasile si Ion Balint, cunoscuti drept Sile si Nutu Camataru, a declarat ieri ca audierea celor doi are legatura tocmai cu decizia ce urmeaza sa fie luata astazi de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. "Procurorilor le este teama ca judecatorii ii vor elibera pe arestati si au fabricat noi acuzatii.

Daca vor scapa de arest, imediat anchetatorii vor cere emiterea altor mandate pentru faptele puse acum in carca fratilor Balint", a afirmat avocatul Costea.

Noile fapte de care sunt acuzati Sile si Nutu Camataru, potrivit avocatului, sunt cele de inselaciune si de instigare la santaj. Costea sustine ca este vorba de un scandal legat de cumpararea unei case, in care a fost implicat unul dintre "locotenentii" lor, Silviu Dudita, zis Fluturica, si un anume Radu Voiculescu.

Mihai Costea a spus ca acesta din urma se imprumutase de o mare suma de bani de la o persoana pentru care a lasat gaj o casa din Mogosoaia. Pentru ca nu a mai putut returna datoria, Voiculescu a vandut casa creditorului sau, cu acte in regula. Fluturica a cumparat casa, contra sumei de 300.

000 de dolari de la noul proprietar, insa Voiculescu a incercat sa-si recupereze ulterior proprietatea prin diferite tertipuri, in final el depunand plangere penala impotriva lui Dudita, dar si a fratilor Camataru, pentru inselaciune. "Carora, culmea, anterior le ceruse ajutorul sa-si recupereze casa", a mai aratat avocatul.

Audieri la sfarsit de saptamana

Legat de a doua acuzatie, anchetatorii au spus ca Nutu Camataru l-ar fi sunat pe agentul-sef Robert Herghelegiu, acuzat de legaturi cu clanul, si i-ar fi cerut sa-si retraga plangerea penala impotriva lui Sile Stan, cunoscut ca "Nicu a' lu' Ghioala", care il agresase pe politist. In schimb, Herghelegiu ar fi primit 10.

000 de dolari de la liderul clanului Camataru, de unde si nedumerirea avocatului in legatura cu acuzatia de santaj.

Procurorul-sef George Muscalu din cadrul Parchetului General nu a confirmat, dar nici nu a infirmat afirmatiile avocatului Mihai Costea. Muscalu s-a multumit sa spuna ca nu numai cei doi frati au fot audiati "cu privire la alte fapte", ci toti cei arestati pana in prezent in dosarul Camatarilor, dar si alte nume noi aparute in caz. "Chiar si astazi (ieri - n.r.

), au mai fost audiate persoane care au legatura cu noile acuzatii, insa in aceasta faza a cercetarilor nu putem da publicitatii prea multe amanunte", a mai afirmat procurorul-sef Muscalu.