Nationala Romaniei a deschis, la Praga, cutia Pandorei. Evolutia lamentabila a „tricolorilor“ in chiar prima confruntare cu miza a preliminariilor Campionatului Mondial din Germania a dat tonul, astfel, vocilor opozante selectionerului Anghel Iordanescu.

Dupa ce 2500 de suporteri au cerut, la finele meciului contra Cehiei, demisia Generalului, dupa ce Daniel Pancu - un alt vizat al criticilor microbiste - a amenintat cu renuntarea la nationala, o noua bomba sta sa explodeze in randul „tricolorilor“. Destinatia preferata a lui Iordanescu in momente de restriste, lumea fotbalistica araba, a revenit, se pare, in actualitate.

Concret, publicatia Al Khaleej Times a anuntat, in aceste zile, o posibila revenire a Generalului in tinutul petrolului, la carma nationalei Arabiei Saudite, incepand din iarna. Pana una-alta, Anghel Iordanescu se afla in acest moment in Armenia, pentru a viziona partida din aceasta seara, contra Cehiei.

Urmand pista lansata de presa araba, proximul meci in compania Armeniei va fi si ultimul pentru selectioner, in contextul in care Romania va reveni in competitia oficiala, anul viitor, contra Olandei. In atare situatie, se pare ca se trag sforile pentru venirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnica a „tricolorilor“.

Cu Iordanescu sau fara, atmosfera din jurul echipei nationale devine din ce in ce mai tensionata. Astfel, tehnicianul de pe Bulevardul Ghencea, Walter Zenga, a amenintat, luni seara, la emisiunea Fotbal Café de pe National TV, ca nu va mai trimite jucatori „ros-albastri“ la nationala daca nu vor fi utilizati.

Reactia stelistului vine dupa ce in meciul cu Cehia, selectionerul n-a introdus nici un jucator al Stelei in primul „11“. Mai mult, dintre cei patru selectionati - Nicolae Dica, Sorin Paraschiv, George Ogararu si Adrian Neaga -, doar primul a fost introdus pe teren in repriza a doua. Nici antrenorul Rapidului nu s-a lasat mai prejos.

„Cu siguranta, mai sunt cel putin doi fotbalisti la Rapid care ar merita sa fie convocati. Probabil si ei sufera, mai ales ca sunt constienti de valoarea lor“, a comentat Lucescu.

Altfel, pesemne ca gestul lui Mutu de a veni la nationala fara acceptul lui Mourinho il va costa scump pe atacant, de vreme ce impresarul Giovanni Becali a discutat toata seara cu directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, plecand in tromba cu un avion particular spre Anglia.