HCM Constanta-Vardar Skopje 25-26 (14-15)

Au marcat: Stavrositu 5, Fl. Nicolae 4, Tucanu 4, Buricea 3, Piriianu 3, Saulescu 2, Timofte 2, Adzici 2 pentru HCM Constanta, respectiv Stojanovici 6, Kajganici 6, Jonovski 5, Mitrovici 4, Anastasovski 2, Kolev 2, Markovski 1

Au arbitrat: Alexandr Basmak - Dmitri Frolov (Rusia)

Observator EHF: Petar Mladinici (Croatia)

Infringerea suferita simbata seara, pe teren propriu, in fata campioanei Macedoniei, Vardar Skopje, 25-26, a tulburat serios apele pe Litoral. Conducerea clubului a uitat ca echipa a batut cu o saptamina inainte pe FC Barcelona, 29-27, si i-a amenintat imediat pe jucatori ca vor fi aspru pedepsiti daca nu vor reusi sa se califice in "optimi".

"Nu sint profesionisti, si-au batut joc! O sa plateasca pentru asta", a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului de Administratie al HCM Constanta.

Antrenorul Aihan Omer e suparat. "Exact de astfel de lucruri nu avem nevoie acum! Lupta in grupa nu s-a incheiat, mai avem sanse la calificare. Daca ii ameninta pe jucatori intervine stresul, vor deveni nervosi si nu se vor mai putea concentra suta la suta la jocuri", a spus Omer.

Atmosfera in rindul handbalistilor campioanei Romaniei este deosebit de tensionata. "Cum pierdem un meci, cum incep amenintarile. Prime nu putem lua ca am batut Barcelona, dar daca am pierdut cu Vardar, imediat sintem amemdati!", au declarat citiva dintre "marinari".

"Am ratat enorm! Numai cele sase aruncari de la sapte metri daca le fructificam si cistigam la pas! Dar asta e viata, mergem mai departe. Sint unii jucatori care nu au valoare de Loga Campionilor, dar altii nu am", a incheiat antrenorul Aihan Omer.

Constantinescu pleaca?

Presedintele Consiliului de Administratie al HCM Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat la finalul partidei ca va demisiona din functia pe care o detine.

"Nu se poate asa ceva! M-am saturat de neprofesionalismul jucatorilor. Au evoluat senzational in fata Barcelonei, i-au batut pe spanioli, si acum pierd cu Vardar Skopje, echipa mult mai slaba", a declarat Constantinescu. La banchetul oficial de dupa meci, oficialul formatiei romane a spus ca "de trei ani se baga bani in aceasta echipa ca sa facem rezultate, m-am saturat!".

Jucatorii au replicat ca au ajuns in semifinalele Challene Cup sezonul trecut, iar acum joaca in grupele Ligii Campionilor, ceea ce nu e la indemina oricui.

Meciuri disputate in grupa A

Pick Szeged-HCM Constanta 27-24

FC Barcelona-Vardar Skopje 31-22

HCM Constanta-FC Barcelona 29-27

Vardar Skopje-Pick Szeged 24-24

HCM Constanta-Vardar Skopje 25-26

Pick Szeged-FC Barcelona 22-21

CLASAMENT

1. Pick Szeged 3 2 1 0 73-69 5p

2. Vardar Skopje 3 1 1 1 72-80 3p

3. FC Barcelona 3 1 0 2 79-73 2p

4. HCM Constanta 3 1 0 2 78-80 2p

* primele doua echipe se califica in "optimi"

Meciurile viitoare ale romanilor

30.10 FC Barcelona (d)

06.11 Pick Szeged (a)

13.11 Vardar Skopje (d)

"Omer e vinovat!"

Petre Paleu, fostul sponsor al lui Fibrex Savinesti, a fost prezent simbata la meciul de la Constanta. Acesta a declarat dupa meci ca antrenorul "marinarilor", Aihan Omer, are o mare responsabilitate pentru insuccesul cu Vardar.

"Eu il stiu de cind antrena la Piatra Neamt, e incapatinat si orgolios. I-am spus inainte de meci sa-l puna pe Tase sa execute loviturile de la sapte metri si sa-l foloseasca in aparare pentru ca e titular in echipa nationala. Nu m-a ascultat si Constanta a ratat cinci aruncari de la sapte metri", a declarat Paleu.

Omul de afaceri considera ca si conducerea clubului de pe Litoral a gresit. "Jucatorii nu sint stimulati daca nu prime la victorii. Eu le-am pus pe masa 200 de milioane de lei pentru fiecare punct, e mult, dar ceva acolo, sa vada ca sint bagati in seama, tot trebuia", a incheiat Petre Paleu.

Vardar vrea romani

Marjan Mihajlovski, presedintele lui Vardar, doreste sa transfere in Macedonia doi romani. "De cind am jucat cu Fibrex, acum doi ani, mi-au placut foarte mult doi jucatori romani, centrul si interul stinga", a declarat Mihajlovski, referindu-se la Iulian Alexandru, care evolueaza acum la Minaur Baia Mare, si Adrian Petrea, care s-a transferat la vicecampioana Frantei, US Creteil.

Barcelona a pierdut iar

Invinsa acum o saptamina la Constanta, FC Barcelona a avut o noua sincopa in Ungaria, cu Pick Szeged. Catalanii au condus la pauza cu 13-11, dar gazdele au reusit sa intoarca rezultatul si au cistigat cu 22-21. Lucrurile se complica astfel in grupa A, Pick devenind acum principala favorita la calificare.

Constanta se va lupta pentru locul 2 cu FC Barcelona si Vardar, avind nevoie de inca doua victorii pentru a accede in "optimi".