Peste trei milioane de euro. Aceasta este suma investita in tehnologie de ultima ora de producatorul sibian de pateuri de ficat si conserve Scandia Romana. Compania a beneficiat de 1,905 milioane de euro in cadrul unui proiect SAPARD, investitia proprie fiind de peste un milion de euro.

Banii au fost folositi pentru modernizarea fabricii, cresterea calitatii produselor si asigurarea unui mediu de lucru igienic, conform normelor impuse de Uniunea Europeana.

UTILAJE MODERNE. Compania a achizitionat doua linii complet automatizate pentru conserve, o linie de productie pentru mancaruri si carnuri in suc propriu si o linie de ambalare. Fabrica beneficiaza acum de utilaje performante, printre care cuttere, masini de dozat si inchis conserve, sterilizatoare, masini de etichetat si ambalat.

"Noile capacitati de sterilizare a ambalajelor confera acum siguranta absoluta a tratamentului termic, un factor esential pentru conservarea in conditii optime a produselor", a afirmat Sorin Bozdog, directorul comercial al societatii.

IGIENA Si CALITATE. Pentru a asigura un mediu igienic de productie, in fabrica sibiana s-au instalat ecluze la intrarea si la iesirea din sectii, pentru sterilizarea echipamentului de lucru.

Angajatii poarta halate albe, bonete si incaltari speciale, iar in sectii este interzis accesul cu lantisoare, cercei, inele, ceasuri, telefoane mobile sau alte obiecte care ar putea fi scapate in produse sau care nu se pot dezinfecta corespunzator.

Starea de sanatate a angajatilor este verificata la fiecare schimb, iar lucratorii bolnavi sunt redirectionati catre alte sectii, unde nu pot intra in contact cu produsele alimentare, dupa cum ne-a declarat Carmen Iosifescu, manager de calitate.

TESTE. O parte din investitia facuta de producatorul sibian a fost folosita pentru achizitionarea unui analizor cu infrarosu pentru analiza alimentelor.

Aproape patru mii de teste zilnice se fac la Sibiu fiecarui sortiment, pentru verificarea calitatii produselor. In fabrica Scandia sunt implementate standardele ISO 9001, urmand ca in scurt timp produsele sa fie certificate si potrivit standardului european de siguranta alimentara HACCP.