Horia Teodor Mihaescu, presedintele SIF Muntenia si Marian Lazar au semnat contracte in fals, pentru niste prestari de servicii inchipuite, prejudiciind actionarii si bugetul statului cu peste 30 de miliarde de lei.

Complicele lor, cel care a adus facturile false, toate scrise de aceeasi mana criminala, se numeste Valentin Georgescu, pe care cei doi presedinti se prefac ca nu-l cunosc decat din vedere. ZIUA vine in sprijinul organelor de ancheta cu date in exclusivitate despre acest individ misterios, cu care Mihaescu este, de fapt, bun prieten.

Georgescu si metoda "Maradona"

Pe langa functia detinuta in SIF Muntenia, Mihaescu mai este si presedintele Consiliului de administratie al Societatii de Administrare a Investitiilor Muntenia Invest SA, care apartine Grupului Financiar Muntenia. In aceeasi situatie se afla si SC Management System SA, condusa de Marian Lazar.

Ambele societati pe actiuni au platit din propriile casierii zeci de miliarde de lei, pentru lucrari care n-au fost executate vreodata si in baza unor facturi false. Cel care a mijlocit intreaga afacere - si care a ridicat bani zilnic, in numerar, in limitele legale, ca sa nu bata la ochi - se numeste Valentin Georgescu, un tip care nici macar nu are studii superioare.

Desi Teodor Mihaescu a sustinut in fata organelor de ancheta ca nu e tovaras la catarama cu respectivul, ii vom improspata noi memoria, amintindu-i ca Georgescu are un birou inchiriat chiar de el in cladirea SIF Muntenia. De asemenea, complicele lui Mihaescu comite infractiunea de uzurpare de calitati oficiale, prin metoda "maradona", arogandu-si calitatea de ofiter SRI de rang superior.

In cazul in care Georgescu chiar ocupa un post in respectivul serviciu secret, lucrurile sunt si mai grave.

Valentin Georgescu si-a infiintat anul trecut nu mai putin de patru firme, pe langa una mai veche, ceea ce denota ca a dat dintr-o data de niste bani tocmai buni de investit. Este foarte posibil ca o parte dintre acestia sa fie primiti cadou de la Mihaescu si Lazar.

ELECTRON CONSULTING SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Pravat nr. 20, bl. P 9, sc. 2, ap. 25, sector 6. Capital social: 160 de milioane de lei. Obiect principal de activitate: consultanta pentru afaceri si management. Asociati: Daniel Secreteanu - 40%, Valentin Georgescu - 40% si Alexandru-Florin Mihalache - 20%, ultimul fiind si administrator.

ELECTRON TRADING SRL, cu sediul in Bucuresti, str. C-tin Brancusi nr. 1, bl. S 14, sc. 1, ap. 20, sector 3, adica acasa la Georgescu. Capital social: 10 milioane de lei. Obiect principal de activitate: comert cu amanuntul, in magazine specializate.

Asociati: sotia Florentina - 5%, Alexandru-Florin Mihalache - 5%, Daniel Secreteanu - 45% si Valentin Georgescu - 45%, Mihalache fiind din nou administrator.

GEOMAN INDUSTRIAL SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Campia Libertatii nr. 41, bl. MC 4, ap. 40, sector 3. Capital social: 100 de milioane de lei. Obiect principal de activitate: resaparea anvelopelor. Asociat unic si administrator Valentin Georgescu. Punct de lucru, jud. Giurgiu, sos. Sloboziei km 4.

GEOMAN CONSTRUCT SRL, cu acelasi sediu ca mai sus. Capital social: 10 milioane de lei. Obiect principal de activitate: constructii de cladiri si lucrari de geniu civil. Asociati: Valentin Georgescu - 50% si Daniel Secreteanu - 50%, ultimul fiind si administrator.

Teodor Mihaescu l-a mai uns pe Georgescu si in Consiliul de administratie al Hanului Piratilor SA Navodari, unde SIF Muntenia este actionar majoritar.

Closca cu puii de aur

Pana in prezent, autoritatile au identificat un numar de 39 de facturi false, dar n-ar fi exclus sa mai descopere si altele intocmite in numele sereleurilor in care misteriosul Georgescu este actionar. De asemenea, este previzibil sa se descopere infractiuni de spalare de bani si evaziune fiscala, in scopul sustragerii de la obligatiile datorate statului.

Faptul ca, pe langa cele cinci societati comerciale, respectivul si-a construit recent si o casa in zona IOR - ce-i drept vopsita cam baltat, fara gust - denota ca a descoperit de curand closca cu puii de aur. Sau niste "sponsori" ca Teodor Mihaescu si Maria Lazar.

In numerele viitoare vom reveni cu noi amanunte privind unele sisteme de protectie video, de trei ori mai scumpe decat cele ale SRI, montate la Hanul Piratilor, matrapazlacuri petrecute la Casa de Bucovina unde presedintele SIF Muntenia este administrator si altele.

Intre timp asteptam ca ambele Consilii de administratie ale firmelor prejudiciate de tripleta Mihaescu - Georgescu - Lazar sa ia atitudine ce se impune fata de cei doi presedinti.