A ajuns domnul Ion Iliescu seful cu etichetele in partid. In fapt, dumnealui vrea sa conduca un soi de menajerie. O vreme manifesta un fel de pasiune tandra pentru viteii de la poarta noua din diverse organizatii. Om blajin, domnul Iliescu s-a invatat sa-i mangaie pe crestet pe respectivii vitelusi, indrumadu-i sa faca, dupa regulament, primii pasi in politichie.

Apoi, dupa un timp, cand nu i-a mai stat la suflet arogantul, si-a deschis sufletul catre prostanac. Datorita domniei sale prostanacul a devenit o figura noua si aparte in partid. Chiar un unicat, in conditiile in care toti se dau mari, destepti si de neinlocuit. Cel mai mult si cel mai mult, domnul Iliescu iubeste presa.

Prima sa zvacnire s-a produs in urma cu cativa ani, cand, in loc sa-l umple de saliva, domnul Iliescu s-a adresat, cu o adevarata tandrete patriotica, unui gazetar: "Ce vrei, mai, animalule?", De atunci gazetarii au luat tot felul de infatisari in mintea domniei sale, ajungand la rangul de magari! Ca vechi dinozaur al PSD, domnia sa se simte bine in mediul zoo.

Daca pe unii ii rasfata cu titlul de magar, altii sunt simple vipere in conceptia sa. De la o vreme domnia sa confunda presa cu o menajerie si se repede sa emita tot soiul de judecati de valoare. Se poarta chestia asta in partidul domniei sale, unde, chiar daca nu sunt magari, ca in presa, mai apare din cand in cand sub blajina sa aripa cate un prostanac.

Si domnul Adrian Nastase, caruia i s-a subtiat ingrijorator de mult ciocul, obisnuia sa-i catalogheze pe ziaristi drept maimute! Altii, domnule Nastase, trageau sforile sa va numere ouale din cuibar si nicidecum noi! Asteptam cu interes evolutia animaliera a domnului Iliescu, care de curand, din cate am inteles, a gasit de cuviinta sa-si ceara scuze magarilor adevarati.

Surprinzator, domnia sa s-a inteles destul de bine cu reprezentantii naturali ai orei exacte din Romania. In ceea ce ne priveste, ne ingrijoreaza profund atitudinea si vocabularul domniei sale.

Sa zicem, nu-i place dumnealui presa, da' cu prostanacul ce-ati avut? Pentru ca tot ii plac dansului animalele la nebunie, l-a transformat pe prostanac in tap ispasitor pentru nereusitele partidului! Pai, treaba-i asta? Imi tot vine in minte zicala cu cine spune ala este.