U este o noua televiziune de muzica, aparuta pe piata romaneasca de doar o saptamina. Televiziunea difuzeaza numai clipuri muzicale, selectate interactiv dintr-un fond de aproape 400.

In timpul transmiterii unuia, telespectatorii au posibilitatea sa aleaga dintre alte doua clipuri care sint pe pozitia urmatoare in lista. Optiunea se face prin SMS.

Mecanismul este similar cu cel de la alte posturi din Europa, ca de pilda canalul maghiar MusicMix, care poate fi vazut pe unele din retelele de cablu din Romania. Spre deosebire de televiziunea din statul vecin, in cazul U nu se alege dintr-o lista de citeva sute de melodii.

"Cred ca asa aflam exact ce isi doreste publicul si, in plus, este si mult mai simplu", sustine patroana noii televiziuni, Sorana Urdareanu.

Aceasta afirma ca a investit pentru a demara afacerea mai mult de 300.000 euro.

"Acesta era bugetul initial. Din pacate l-am depasit, pentru ca a durat mai mult pina sa-i dam drumul", spune ea. Initial, postul urma sa se numeasca Kiss TV, numai ca patronii scandinavi ai Kiss FM nu au mai dorit sa-si implice brandul.

"Din cauza asta au fost probleme si cu licenta, dar am obtinut o aminare si iata ca i-am dat drumul", explica Urdareanu.

U va transmite exclusiv hituri, alese pe baza unor cercetari prin telefon realizate de propriul centru, prin call-out.

"Vrem ca 40% din videoclipurile noastre sa fie romanesti", precizeaza patroana noului post. Deocamdata, U este transmis prin cablu in reteaua RCS, pe 175,25 VH, unde inainte se receptiona Pro 7. Postul este disponibil si prin DigiTV.