Sambata, 4 iunie, de la ora 22.00, in Club Twice veti putea asculta cea mai tare muzica ruseasca. RUSSENDISKO (adica DJ Wladimir Kaminer si DJ Yuriy Gurzhy) va vor incata cu o muzica care a redefinit distractia in discotecile berlineze. Invitat special al serii va fi Andrei Gheorghe.

In deschidere va fi lansata cartea "Russendisko" de Wladimir Kaminer, unul dintre cei mai talentati si apreciati scriitori din Germania.

RUSSENDISKO s-a nascut la inceputul anului 2000, cand scriitorul Wladimir Kaminer si DJ Yuriy Gurzhy au inceput sa organizeze, cu regularitate, o seara speciala in cluburile berlineze. Muzica pusa de cei doi - o combinatie de punk, rock si ska, cu influente est europene, a gasit numerosi adepti in capitala Germaniei.

Melodiile trupelor rusesti si ucrainene, si nu numai, au fost un element de noutate pentru tinerii berlinezi, astfel incat seara de "discoteca ruseasca" si-a capatat o faima binemeritata. Din 2003, a aparut si o emisiune de radio moderata de cei 2, iar in februarie 2003 a fost lansat un CD "Russendisko Hit", vandut in peste 50.000 de exemplare.

Un al doilea CD, "Russsesoul", a fost lansat in 2004. Actualul turneu est-european, din cadrul caruia face parte si seara de sambata, din Twice, este prilejuit de lansarea cartii "Russendisko" scrisa de Wladimir Kaminer.

Wladimir Kaminer s-a nascut la Moscova, in 1967, oras in care si-a definitivat studiile, mai intai ca inginer de sunet , apoi la Institutul de teatru. Dupa 1990 s-a mutat in Berlin, unde locuieste alaturi de sotie si cei 2 copii.

Wladimir scrie in mai multe ziare si reviste germane, are o emisiune ("Wladimir's World") pe postul de radio SFB4 si o rubrica in cadrul matinalului de pe cel de-al doilea post publicde televiziune din Germania. RUSSENDISKO si literatura lui sunt elementele care l-au facut celebru in Germania, fiind considerat de critica unul dintre cei mai promitatori scriitori ai generatiei sale.

Yuriy Gurzhy este ucrainean, nascut in 1975 in Kharkov. Din 1989 a participat in nenumarate proiecte muzicale, ca instrumentist si solist. A cantat la bass, chitara si acordeon cu trupele NPGG, Tryasina, Tretiy Lishnik si Orkester Guseva. In februarie 1993 a fost moderatorul primei transmisii radio FM din Ucraina independenta (X-Radio).

Ulterior, Yuriy a avut propria sa eminsiune, timp de 2 ani, la Radio Onyx, cu muzica, lecturi si retete culinare futuriste. Locuieste in Germanie din 1995, iar in Berlin din august 1999. Este jurnalist la SFB.