Liderii PSD s-au intrunit, marti dupa-amiaza, cu presedintii organizatiilor judetene unde este asteptata o decizie privind recentele declaratii ale unor social-democrati referitoare la situatia lui Adrian Nastase in partid.

La intalnire este asteptata discutarea solicitarii de demisie a lui Adrian Nastase facuta de Mircea Geoana si organizarea unui Congres extraordinar al PSD.

Mai multe filiale judetene ale PSD sustin ideea unui congres extraordinar al partidului. Statutul partidului prevede ca un congres extraordinar poate fi solcitat de Consiliul National, in situatii deosebite, la cererea a cel putin 15 organizatii judetene.

PSD sector 1 si-a retras sprijinul pentru Adrian Nastase. 10 din cei 14 membri ai Biroului Executiv al PSD sector 1 au hotarat, marti, ca nu il mai sustin nici in functiile din partid nici la conducerea Camerei Deputatilor.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara ca se asteapta ca Adrian Nastase sa faca "un gest de demnitate si de curaj" si sa isi dea demisia din fruntea partidului si a Camerei Deputatilor. El este de parere ca o eventuala excludere a lui Nastase din PSD este "o idee tampita".

Geoana a mai adaugat ca a fost discutata si alta varianta de rezolvare a problemelor de imagine cauzate de Nastase: excluderea sa. Presedintele PSD a calificat insa aceasta idee ca fiind "una tampita".

In replica, Adrian Nastase spune ca demisia lui este o ipoteza "aproape exclusa din ecuatia puterii in partid", calificand-o drept "absolut aberanta". El spune ca este o victima politica a unei lupte impotriva coruptiei care se reduce la cateva nume. Nastase a declarat ca va cere un vot de incredere din partea colegilor sai.

"Chestiunea asta cu demisia este absolut aberanta, pentru ca demisia ti-o dai atunci cand tu consideri ca este cazul sa faci un astfel de gest unilateral. Asa s-a intamplat atunci cand m-am autosuspendat ca presedinte executiv a PSD, deci nu are rost sa discutam despre o formula de acest tip aberant in care cineva cere altcuiva sa-si dea demisia", a afirmat Adrian Nastase.