Evolutia acestei saptamani este una dezamagitoare, marea majoritate a investitorilor nu sunt activi in piata, existand cred, o oarecare stare de asteptare a unor vesti mai importante.

Poate fi vorba despre decizia presedintelui cu privire la pragurile de detinere a SIF-urilor, asta avand un impact relativ important asupra pietei, si se mai poate pune asteptarea si pe spatele petrolului, ambele societati importante din acest domeniu fiind in asteptarea unor solutionari.

Petrom–ul cu privire la cele 8 procente de actiuni pentru salariati iar Rompetrol cu rezolvarea situatiei Dl-ui Presedinte General Dinu Patriciu.

Nu stim daca rezlvarea acestor cateva probleme va mai anima piata, dar putem sa speram ca se va intampla ceva in curand, asa incat plictiseala din piata sa nu devina notorie si sa alunge investitorii.

Daca saptamana trecuta am numit-o cea mai slaba de pana atunci, aceasta care doar ce s-a terminat a inregistrat volume si valori mai mici.

Din nefericire valoarea insumata a tranzactiilor a fost in scadere cu 13,65% fata de saptamana trecuta, abia strangandu-se 92,5 milioane RON, valoare care in urma cu cateva luni era inregistrata intr-o singura zi.