La patru zile dupa imbolnavirea lui Fidel Castro, statul cubanez si-a intarit apararea si a multiplicat numarul declaratiilor martiale, in fata unei ipotetice agresiuni militare americane. Liderul desemnat al Cubei, Raul Castro, continua sa evite o aparitie publica si este supus unor presiuni crescande pentru a spulbera temerile legate de un vid de putere, noteaza AFP.

„Fortele militare sunt gata sa ne apere”, titra pe prima pagina cotidianul „Granma”, oficiosul Partidului Comunist Cubanez, langa o poza infatisand muncitori tinand pumnii ridicati intr-o fabrica de armament din Havana.

„Patria se va apara in cazul unei agresiuni militare”, mai scrie ziarul, potrivit caruia muncitorii „ii doresc lui Fidel o refacere rapida si isi exprima sprijinul fata de Raul si de conducerea partidului”.

Coordonatorul national al Comitetelor de Aparare a Revolutiei, cea mai puternica „organizatie de masa” a tarii, a apelat joi la membrii sai sa-si „intensifice garzile, 24 de ore din 24, la locul de munca, la fermele si cooperativele agricole”.

Postul de televiziune national al Cubei a programat la ore de maxima audienta documentare despre „sacalii extremei drepte americane si ai mafiei din Miami” - bastionul exilatilor cubanezi.

Citeste articolul integral in http://www.evz.ro/article.php?artid=267569