Toshiba Europe Computer Systems Division a anuntat de curand prin SCOP lansarea primului notebook cu Windows Vista Ultimate preinstalat - Toshiba Portege R400. Acesta a fost conceput de Toshiba si Microsoft pentru a oferi utilizatorilor experienta completa adusa de Windows Vista Ultimate, fiind rezultatul a peste doi ani de munca sustinuta.

Din pacate, sistemul nu este unul prea ieftin, avand un pret de comercializare de aproximativ 2.200 Euro. Totusi, oamenii de afaceri care doresc sa se remarce printr-un echipament sofisticat, elegant si care nu accepta nici un compromis din punct de vedere al performantelor, cu siguranta vor achizitiona aceasta mica bijuterie, chiar din magazinele romanesti.

“Incepand de la primele stadii ale conceperii sale, Toshiba Portege R400 a fost structurat pentru Vista Ultimate din punct de vedere al tehnologiei si design-ului. Este rezultatul unei colaborari fara precedent intre Toshiba si Microsoft” spune Alain Thompson, presedinte executiv EMEA Marketing Computer Systems Division, Toshiba Europe.

“Impreuna cu Toshiba, am vrut sa devansam actualul “state-of-the-art” in notebook-uri, tinand cont ca publicul este atras de inovatia in design, dezvoltarea in software si o abordare noua de stil si ergonomie. Acest proiect reuneste toate aceste trei elemente” spune Jeff Raikes, presedinte Microsoft Business Division.

Notebook-uri cu personalitate

Toshiba Portege R400 impune un nou standard pentru design-ul notebook-urilor ultraportabile. Abordarea combinatiei de alb si negru la exterior ofera utilizatorilor mobili eleganta si performanta in acelasi timp. Este un notebook distins si sofisticat, pentru oameni de afaceri, antrepenori, dar si pentru cei din domeniul IT.

Caracteristicile tehnice sunt uimitoare, mai ales pentru un echipament ultraportabil. Procesorul Intel Core Duo Ultra Low Voltage U2500 este suficent de puternic pentru orice aplicatie, placa video cu pana la 256 MB RAM asigurand o compatibilitate excelenta cu interfata Aero. In plus, se remarca o memorie generoasa de 1GB ce poate fi ugradata pana la 4 GB.

Andrew Brown de la IDC adauga: “Exista o tendinta de a aduce elemente din consumer in piata de business, iar prin lansarea acestui nou device, Toshiba se pozitioneaza foarte bine fata de ceilalti competitori. In piata PC-urilor diferentierea prin specificatii si design devine din ce in ce mai importanta.

TOSHIBA Portege R400 iese invingator in ceea ce priveste caracteristicile de business si design-ul.”

Ca un notebook convertibil de tip Tablet PC, Toshiba Portege R400 combina intr-un model unic mobilitatea partii superioare si un ecran LCD de 12.1 inch cu o luminozitate ridicata si un unghi de vizibilitate mai larg.

Aceasta tehnologie, combinata cu interfata sofisticata Windows Aero, furnizeaza o experienta vizuala unica.

Notebook-ul este de asemenea o dovada a caracteristicilor unice dezvoltate de catre Toshiba, care imbunatatesc securitatea datelor, furnizeaza o protectie avansata a sistemului si o gama larga de optiuni de conectivitate. Includerea modulului TPM si a amprentei biometrice maresc increderea utilizatorului ca sistemul este unul fara compromis.