Partidul Liberal Democrat si-a ales sambata conducerea, in cadrul primului Congres al acestei formatiuni politice. Delegatii la Congres au votat, de asemenea, statutul si programul politic al partidului, dar si o rezolutie care contine 11 puncte referitoare la situatia politica din Romania.

Noua conducere a PLD

Theodor Stolojan a fost ales presedinte al partidului, cu 1198 de voturi din 1203 valabile, iar Gheorghe Flutur este presedinte executiv, fiind ales cu 1189 de voturi. Valeriu Stoica a obtinut 1152 de voturi si ocupa functia de presedinte al Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD. In functia de secretar general al partidului a fost ales Marian Hoinaru.

De asemenea, au fost alesi 7 vicepresedinti, care au in subordine diferite domenii: Gabriel Sandu (Constructia si dezvoltarea partidului), Aurelian Florin Popescu (Resurse umane), Cristian Boureanu ( Relatii politice si internationale), Raluca Turcan (Imagine si comunicare), Mircea Cinteza (Dialogul cu societatea civila), Mihai Tabuleac ( Mediu de afaceri si sindicate), Cornel Stirbet (Relatii institutionale si juridice).

Totodata, au fost alesi 8 secretari regionali: Dan Sabau ( Regiunea I), Dumitru Pardau ( Regiunea II), Dragos Ujeniuc (Regiunea III), Petre Ungureanu ( Regiunea IV), Viorel Arion ( Regiunea V), Sabin Ilies (Regiunea VI), Nicolae Vlad Popa ( Regiunea VII) si Ion Tartacuta ( Regiunea VIII).

Biroul Executiv al partidului este format din 4 membri: Mircea Iustian, Horatiu Buzatu, Viorel Oancea, Corneliu Momanu. Cei 4 membri supleanti sunt: Sever Jurca, Floare Comse, Claudius Zaharia, Adrian Iordache.

Imediat dupa ce a fost anuntata noua conducere a PLD, presedintele partidului Theodor Stolojan a afirmat ca prima sedinta a Biroului Executiv National va avea loc luni.

Liberal democratii se considera continuatorii Aliantei

Discursul lui Teodor Stolojan a fost aplaudat de cei prezenti in sala, mai ales cand acesta si-a exprimat sprijinul pentru presedintele Traian Basescu. "Inamicul politic nu este seful statului, ci fortele retrograde ce accelereaza criza politica din Romania" - a subliniat Stolojan.

Liderul PLD sustine ca liberal-democratii sunt continuatorii Aliantei DA si sustinatori ai presedintelui Basescu. "Nu este o rusine sa fii sustinatorul presedintelui Traian Basescu. Niciun fel de critici rauvoitoare, menite sa acrediteze ideea ca suntem o anexa prezidentiala, nu ne vor indeparta de la ceea ce este corect" - a atras atentia Stolojan.

In opinia sa, Parlamentul nu functioneaza in folosul cetatenilor, Executivul nu guverneaza pentru romani, ci pentru sustinatorii conjuncturali ai celui care il conduce, iar opozitia este ineficienta.

PLD intentioneaza sa fuzioneze cu PD

PLD a anuntat ca pregateste o alternativa pentru reconstructia fortelor de centru-dreapta din Romania si ca intentioneaza ca la alegerile parlamentare viitoare sa fuzioneze cu PD.

De altfel, intr-o declaratie pentru Hotnews.ro, Valeriu Stoica intareste aceasta colaborare. In opinia sa, PLD se considera continuatorul Aliantei datorita lui Stolojan care a pus bazele acestei colaborari.