Decebal Traian Remes (Agricultura), Ludovic Orban (Transporturi), Laszlo Borbely (Dezvoltare si Lucrari Publice), Teodor Melescanu (Aparare), Tudor Chiuariu (Justitie), Attila Korodi (Mediu), Adrian Cioroianu (Externe) si Ovidiu Silaghi (IMM) au primit marti dimineata avizul comisiilor parlamentare de specialitate.

Marti dimineata au avut loc audierile a opt noi membri ai Cabinetului restructurat, anuntat ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu.

Remes a primit 23 de voturi "pentru", patru "impotriva" si trei abtineri, in timp ce Orban a primit 19 "pentru", trei "impotriva" si patru abtineri. Lazlo Borbely a beneficiat de 21 de votruri "pentru", sase "impotriva" si o abtinere. Pentru Teodor Melescanu s-au pronuntat 17 parlamentari, in timp ce cinci au fost impotriva, iar doi s-au abtinut.

Candidatul propus pentru functia de ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a primit si el aviz favorabil, cu 23 de voturi "pentru", sase "impotriva" si o abtinere.

Attila Korodi a primit 22 de voturi "pentru", sase "impotriva" si o abtinere.

Audierea lui Adrian Cioroianu, candidatul pentru Externe, a inceput putin dupa ora 9.00 si s-a incheiat abia dupa trei ore. Cioroianu a primit aviz favorabil, cu 23 de voturi "pentru", trei "impotriva" si doua abtineri.

Ovidiu Silaghi (IMM, Comert si Turism) a primit si el 30 de voturi "pentru", doua "impotriva" si patru abtineri.

Luni, au trecut cu bine de votul in comisii Cristian David nominalizat la Ministerul Internelor si Administratiei Publice, Varujan Vosganian la Ministerul Economiei si Finantelor, Paul Pacuraru la Ministerul Muncii si Cristian Adomnitei la Educatie.

La ora 15.00, la Parlament a inceput sedinta plenului reunit, care se va pronunta prin vot asupra noilor ministri.

Inainte de vot, primul ministru prezinta obiectivele noului executiv. Premierul a precizat ca programul de guvernare ramane acelasi cu care a fost investit acum doi ani.