Inainte de a deveni vedeta a postului din Baneasa, Mihai Gadea a fost realizator de programe la Realitatea tv. Seara de seara face "Sinteza zilei" la Antena 3, cu Ion Cristoiu, iar acum a devenit directorul Antenei 2.

- Tu ai ales pentru lansare a doua zi de Paste sau este doar o pura intamplare?

- Antena 2 se lanseaza pe 9 aprilie pentru ca asa au decurs evenimentele, noi oricum intentionam sa incepem sa emitem intr-o zi de luni si am fost gata sa facem acest pas, din punct de vedere tehnic si organizational, in a doua zi de Paste. Pot spune insa, fara teama de a gresi in vreun fel, ca asa a vrut Dumnezeu, ca Antena 2 sa se lanseze pe 9 aprilie.

- Ce va aduce nou si in plus Antena 2?

- Antena 2 propune un concept nou, acela de a fi un post cu atitudine si de a deveni purtatorul de cuvant al marelui public. Pe cei care vor sa vada talk-show-uri caldute, cu schimburi de replici amabile, ii sfatuiesc sa nu mute programul pe Antena 2.

Desigur, asta nu inseamna ca vom fi grosolani, ci numai ca discutiile vor fi purtate cu un singur scop, acela ca telespectatorul, dupa terminarea fiecarei emisiuni, sa fi aflat ceva folositor si sa fie satisfacut de modul in care a decurs discutia, nu frustrat pentru ca nu s-au pus invitatilor tocmai intrebarile care "ard".

- Ce inseamna "atitudine" pentru Antena 2?

- Atitudine este, in ceea ce ne priveste, un antonim al resemnarii, compromisului, complicitatii in lucrurile rele cu care ne-am obisnuit cu ideea ca asa face toata lumea in Romania. Unii smecheri fac ce le trece prin cap si restul lumii se resemneaza cu gandul ca oricum nu se poate face nimic, desi le-ar placea sa apara un erou care sa-i ia la intrebari pe cei insolenti. Ei bine, noi vrem sa fim acel erou.

- Ai readus in prim-plan oameni care pareau sa fi renuntat total la tv: Iulia Fratila, Oreste...

- Repet, alegerea a fost reciproca, nu a fost vorba de curajul meu, ci de al lor mai degraba, pentru ca si Iulia, si Oreste puteau trai linistiti "departe de lumea dezlantuita" si sa refuze politicos oferta. Dimpotriva, ei au fost entuziasmati de propunere, Oreste va prezenta o emisiune si va produce alta, iar Iuliei i s-a potrivit "manusa" postul de la "Firu’n patru".

integral in Adevarul