Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia Parchetelor Militare - au dispus inceperea urmaririi penale impotriva fostului consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Emil Cico Dumitrescu, pentru trafic de influenta in dosarul "Lauruc", au declarat pentru Gandul surse judiciare.

In "vizita" la DNA

Aceleasi surse mai spun ca sub lupa procurorilor se mai afla si fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei Doru Trifoi, vizat si el de procurori pentru inceperea urmaririi penale, dar si nasul procurorului Muscalu, colonelul (r) Gheorghe Dumitrache.

Conform unor surse oficiale, ieri, Cico Dumitrescu, insotit de doi avocati din Baroul Constanta, a venit la DNA pentru a lua la cunostinta invinuirile ce i se aduc. Practic, amiralul Cico Dumitrescu este acuzat ca a cerut unui afacerist 100.000 de dolari ca sa-l scape de un dosar penal.

Produse petroliere, platite cu CEC-uri false

Sesizarea vine din partea fostului director de la SPM SRL Ploiesti, Mihai Florin, caruia, in 2001, i-au fost livrate, de catre Astra Ploiesti, 2000 de tone de produse petroliere, in valoare de aproximativ 63 de miliarde de lei, adica doua milioane de dolari, bani pe care acesta urma sa-i restituie.

Acesta s-a plans procurorilor ca a vandut produsele petroliere unei firme din Brasov ce apartinea fostului ofiter SRI Dan Getoiu. Getoiu i-ar fi platit marfa cu cecuri false. Mihai Florin a depus atunci plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti impotriva acestuia.

In urma cercetarilor efectuate, anchetatorii au descoperit cele 2000 de tone de produse petroliere la o firma din Sighetu Marmatiei, al carei director era Mihai Lauruc. Acesta era atunci si vicepresedintele Federatiei Romane de Box.

Integral in Gandul