Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au fost oprite de la tranzactionare in ultima sedinta a saptamanii trecute pentru desfasurarea Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA). Doar la SIF3 Transilvania a fost intrunit cvorumul necesar in data de 27 aprilie, astfel ca titlurile societatii vor fi reluate astazi la tranzactionare.

La celelalte patru SIF, adunarile generale au avut loc sambata, 28 aprilie. In cadrul AGA au fost prezentate rezultatele financiare ale societatilor pe anul 2006 si au fost aprobate dividendele aferente acestui an, precum si bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2007.

SIF1, investitii de 1,36 milioane lei

Actionarii SIF1 Banat-Crisana au aprobat, in cadrul AGA din 28 aprilie, un dividend pe actiune de 0,06 lei. Plafonul dividendelor brute aprobat pentru anul trecut este de 32,93 milioane lei. Pentru acest an, actionarii au aprobat investitii de 1,36 milioane de lei, cea mai mare parte in imobilizari corporale.

SIF Banat-Crisana a raportat pentru primul trimestru un castig net de 5,43 milioane de lei, in coborare cu 17,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Administrator provizoriu la SIF2

SIF2 Moldova va avea un administrator provizoriu, dupa ce nici un candidat nu a intrunit, in cadrul AGA, numarul necesar de voturi. Intrucat administratorul nu a fost desemnat, actionarii au mandatat Consiliul de Administratie sa numeasca un administrator provizoriu, care sa indeplineasca atributiile pana la urmatoarea adunare generala.

Actionarii au votat un dividend brut de 0,063 lei pe actiune pentru anul trecut, in scadere cu 6% fata de suma din 2005. SIF Moldova a inregistrat, anul trecut, un profit net de 48,3 milioane lei, in stationare fata de 2005. Rezultatul a plasat SIF Moldova pe ultima pozitie in topul societatilor de investitii financiare.

Integral in Romania Libera