Pensiile agricultorilor si ale celor care au muncit in conditii grele ar putea fi majorate cu procente intre 25 si 100%, iar pensionarii cu venituri sub 350 lei ar putea primi alocatii de 200-400 lei. "Am depus la Guvern o nota cu revendicarile asociatiilor de pensionari si propunerile pe care le am pentru solutionarea acestora.

Prima problema a fost cea referitoare la eliminarea discrepantelor aparute in cuantumul pensiilor stabilite sub incidenta legislatiei anterioare, inainte de aprilie 2001, recalculate pe Legea 19. Am propus majorarea punctajului anual realizat pana la 1 aprilie 2001 cu 50% pentru grupa I de munca si cu 25% pentru grupa a II-a de munca", a declarat, la Galati, ministrul Paul Pacuraru.

Alta revendicare a pensionarilor, majorarea pensiilor agricole, si-ar putea gasi rezolvarea prin cresterea punctajului: "Am propus Guvernului acordarea pentru fiecare an de munca realizat in cadrul fostelor CAP a unui punctaj de 0,57255 puncte in locul celui de 0,25 prevazut acum".

In cazul majorarii pensiilor agricultorilor, Ministerul Finantelor este cel care trebuie sa evalueze impactul acordarii diferentelor la peste 900.000 de agricultori.

Integral in Romania Libera