Fratii Paunescu nu au dobandit legal hotelul Lido! Asta pentru ca statul roman, de la care SC Lido SA, societatea controlata de controversatul George Paunescu, a dobandit dreptul de proprietate asupra complexului hotelier, nu a fost niciodata proprietarul imobilului.

In acest mod si-au motivat judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie decizia de retrocedare a complexului hotelier. “SC Lido SA este succesor cu titlu particular al statului si, ca atare, nu poate dobandi mai multe drepturi decat a avut acesta, conform principiului dupa care nimeni nu poate transmite drepturi pe care nu le are.

Asadar, statuandu-se in mod irevocabil lipsa de valabilitate a titlului statului, SC Lido SA nu putea sa dobandeasca in mod legal dreptul de proprietate asupra unor bunuri pe care autorul sau nu le-a avut niciodata”, se arata in motivarea judecatorilor instantei supreme.

Judecatorii Inaltei Curti au tinut seama in decizia de retrocedare a imobilului detinut de fratii Paunescu si de o sentinta civila, irevocabila, din 1996, a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti prin care s-a stabilit lipsa titlului statului pentru imobilul preluat de stat prin Decretul 92/1950 de nationalizare.

Mai mult, instanta care a admis recursurile reclamantilor a constatat ca imobilul in care functioneaza in prezent hotelul Lido nu si-a schimbat niciodata structura initiala de constructie, cladirea avand aceeasi componenta ca cea din anul 1940 cand s-au facut inregistrarile cadastrale.

Integral in Gandul