Fostul ministru al justitiei Valeriu Stoica a suportat doua noi infrangeri in calitatea sa de avocat al Mittal Steel Galati, instantele dand dreptate firmei de navigatie Dunarom Trading Galati, aparata de fostul ministru al Controlului Ionel Blanculescu.

Dupa ce recent Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia in anulare ceruta de Valeriu Stoica impotriva obligarii Mittal Steel de catre Arbitraj la plata a 2,9 milioane dolari pentru neexecutarea contractului, acum si Curtea Constitutionala a dat dreptate firmei Dunarom Trading Galati in alte doua cauze.

In acestea, combinatul fusese obligat prin hotarari definitive si obligatorii ale Curtii de Arbitraj de la CCIA Galati sa plateasca firmei Dunarom doua transe de daune, de 621.000 dolari si 5.670.000 dolari.

Dupa cele trei procese pierdute la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala, combinatul va trebui sa plateasca daunele firmei Dunarom, dar cele doua firme se vor mai confrunta si intr-o a patra actiune in instanta, in care firma de shipping solicita combinatului plata unor penalitati de 2,5 milioane dolari.

Firmele pagubite de Mittal Steel prin ruperea ilegala contractelor, au deschis actiuni la Arbitraj, recuperand o parte din daune. Dupa preluarea apararii Mittal Steel de catre cabinetul "Stoica si Asociatii", procesele au trenat, dosarele fiind plimbate pe la diferite instante.

Dupa ce in februarie apararea Dunarom a fost preluata de fostul ministru al Controlului, Ionel Blanculescu, prin firma sa "Consultanta & Investigatii Financiare", procesele au fost deblocate.

Integral in Romania Libera