Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, marti, cu o saptamana pronuntarea in privinta admiterii exceptiilor de neconstitutionalitate in cazul contestatiei liderului PC, Dan Voiculescu la verdictul CNSAS potrivit caruia ar fi facut politie politica.

Dupa mai multe amanari, instanta urma sa discute cele 11 exceptii de neconstitutionalitate invocate de avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon. Totodata CNSAS a depus noi documente iar Curtea de Apel a luat act de obiectiile formulate.

In cazul unui raspuns afirmativ, procesul ar fi suspendat pana la clarificarea exceptiilor de neconstitutionalitate. Andon sustine ca CNSAS ar avea atributii care afecteaza separarea puterilor in stat si care ar depasi prevederile Legii privind Arhivele Securitatii.

Liderul conservatorilor spune ca nu a colaborat cu Securitatea si a anuntat ca va demisiona din Senat in cazul in care instanta va confirma verdictul CNSAS.

In august, anul trecut, Colegiul CNSAS a respins contestatia facuta de presedintele PC la decizia privind colaborarea cu fosta Securitate. Avocatul lui Voiculescu, deputatul Sergiu Andon, declara atunci ca decizia CNSAS de a respinge contestatia liderului PC este "neintemeiata si raspunde unor comenzi politice".

Voiculescu a atacat aceasta hotarare in instanta, iar procesul a inceput la 15 ianuarie 2007, la Curtea de Apel Bucuresti. Rezolvarea contestatiei a mai fost amanata de doua ori.