Numarul doi de pe piata produselor electrice si electrocasnice, Flamingo International, ar putea renunta treptat la toate businessurile sale ce nu au legatura cu activitatea de baza a companiei, respectiv comertul cu produse electrice si electrocasnice.

Informatia a fost facuta publica de actionarul majoritar al companiei, Dragos Cinca. Valoarea tranzactiilor este estimata la aproximativ 10 milioane de euro.

Mai precis, intr-o prima faza, Flamingo si-ar putea vinde toate proprietatile: spatiile de depozitare, magazinele pe care compania le are in proprietate si lantul Future Shop, format din 13 centre comerciale destinate produselor IT de ultima generatie.

Compania detine 5 spatii in proprietate, printre care se numara si sediul central. „Consider ca, pe real estate, piata a atins un anumit nivel de maturitate, astfel ca toate vinzarile de active de real estate nu fac decit sa concentreze capitalul in directia stocurilor de marfa si a finantarii extinderii Flanco World.

Altfel spus, vinzarile de real estate pe care Flamingo le-a facut si fac parte din strategia de focalizare catre activitatea de baza a companiei“, spune Cinca.

Totodata, Flamingo si-ar putea vinde in urmatoarea perioada cele 7 firme din afara Romaniei prin care grupul desface in Europa produsele IT&C asamblate in Romania. „Ar putea fi vorba inclusiv despre tranzactii prin care o parte dintre operatiunile internationale ar putea fi vinduta.

Aceasta face de asemenea parte din procesul de focalizare pe operatiunile din Romania“, ne-a declarat Cinca.

Patronul Flamingo spune ca distributia produselor sale in Europa, ce se facea prin cele 7 firme, va fi operata, incepind din toamna, din biroul Flamingo din Olanda.

Integral in Cotidianul