Partidul lui Voiculescu este un aspirator de personaje care refuza sa accepte ca le-a trecut vremea in politica.

Ultima achizitie: Corneliu Ciontu. Partidul Conservator, ambitia politica a magnatului Dan Voiculescu, reuseste performanta sa aspire rand pe rand toti pensionarii politici. Nu conteaza daca ai probleme cu justitia, cu CNSAS sau cu traseismul.

Din contra, sunt calificative care te ridica in ierarhia partidului. Dupa Dan Ioan Popescu, Rodica Stanoiu si generalul Chelaru, ultima achizitie a PC este Corneliu Ciontu, fosta mana dreapta a lui C.V. Tudor. In planurile lui Voiculescu mai intra si Dan Claudiu Tanasescu si cunoscutul fost-baron PSD-ist Bebe Ivanovici.

Ciontu, botezat conservator

Corneliu Ciontu a fost multa vreme mana dreapta a lui C.V. Tudor. La un moment dat, cand Tribunul a incercat o operatiune de schimbare a imaginii PRM, l-a uns presedinte al partidului. Lui Ciontu i-a placut atat de mult scaunul, incat nu a vrut sa-l mai paraseasca atunci cand Vadim a revenit.

Acest conflict i-a adus lui Ciontu o performanta politica rara: a devenit primul presedinte de partid exclus direct din functie de un simplu membru: C.V. Tudor. Dupa despartirea de Vadim, a incercat sa formeze Partidul Popular, impreuna cu inca 13 parlamentari plecati din PRM. Fara succes insa.

Pentru ca problemele cu inregistrarea la tribunal persistau, Ciontu si-a cautat salvarea in bratele lui Becali. In PNG s-a inscris singur - pentru ca ceilalti experemisti s-au imprastiat la PD si cativa la PSD - si a stat doar cinci luni.

DIP si Stanoiu, luati de noi-nouti

Ghidandu-se parca dupa principiul pentru PC nimeni nu e suficient de sifonat, Voiculescu i-a adus in partid anul trecut pe Dan Ioan Popescu si pe Rodica Stanoiu, doi dintre fostii ministri ai lui Nastase cu imaginea cea mai patata.

DIP a venit la PC cand se afla in plin scandal de coruptie, cercetat de justitie pentru ca nu poate justifica un milion de euro din marea sa avere. Destul ca sa se califice pentru functia de prim-vicepresedinte al PC si de cap de lista al candidatilor conservatori pentru Parlamentul European.

Pe Rodica Stanoiu, Voiculescu a cules-o poate din solidaritate. Ca si el, Stanoiu tocmai primise de la CNSAS un verdict de colaborator al fostei Securitati. Desi Stanoiu a fost in trecut si personajul unor scandaluri legate de averea sa.

Tot langa Voiculescu si-a mai gasit locul Codrin Stefanescu, un fost locotenent al lui Vadim. Stefanescu, o fire mai nervoasa, a plecat cu scandal si de la PRM, apoi si de la PSD. Desi se parea ca renascuse ca secretar general adjunct al PC, a plecat si de la Voiculescu cu scandal. Impreuna cu el, generalul Mircea Chelaru.

I-au dat tarcoale lui Nastase

Fara indoiala, daca lui Voiculescu i-ar fi reusit transferul, Adrian Nastase ar fi putut sa fie cea mai reusita achizitie a lotului conservator. In martie 2006, cand Nastase se afla in plin scandal de coruptie, cand toata suflarea PSD cauta cu disperare sa se debaraseze de el, Dan Voiculescu considera ca nepotul matusii Tamara ar fi nemaipomenit pentru PC.

In acea perioada, Voiculescu l-a ofertat de mai multe ori pe Nastase, pentru care pregatise functia de presedinte executiv. La un moment dat, Nastase a dat de inteles ca este doar la un pas de a trece la PC impreuna cu un grup de fideli. Presimtind parca fundatura, Nastase s-a razgandit.

Integral in EVZ