Recentul anunt al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind un asa-zis acord al Justitiei referitor la scoaterea icoanelor din scoli face parte dintr-un scenariu prin care se urmareste distrugerea credintei si compromiterea Bisericii Ortodoxe Romane.

Problema interzicerii icoanelor in scolile romanesti este readusa ciclic in atentia opiniei publice. Cum aratam si cu alte prilejuri, ea face parte dintr-un plan mai amplu, ce cuprinde in fond actiuni ofensive ale unor grupuri minoritare care, sub pretextul unor drepturi democratice, ataca morala crestina si Biserica, in special, Biserica Ortodoxa Romana.

Protestele amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol, precedentele actiuni de eliminare a simbolurilor crestine din scoli si paradele homosexualilor organizate in capitala Romaniei sunt doar cateva exemple care probeaza cele afirmate mai sus.

Ca avem de-a face cu o campanie bine orchestrata o demonstreaza implicarea in aceste actiuni a unor institutii, asociatii, organizatii ale asa-zisei societati civile, precum si mijloacele profesioniste pe care acestea le folosesc pentru a manipula opinia publica si presa: dezinformarea, folosirea unor date si informatii reale, alaturi de date si informatii false etc.

Anuntul CNCD este o manipulare, un abuz

PS Vincentiu, Episcop Vicar al Patriarhiei Romane, a remarcat caracterul manipulator al anuntului facut de CNCD, aratand ca „icoanele nu vor pleca din scoli. Ceea ce s-a spus este, din nefericire, un abuz.

Suntem de acord sa respectam minoritatile, cerand imperios minoritatilor sa respecte majoritatea. Fiindca asistam la o dictatura a minoritarilor, majoritatea fiind batjocorita. In toata Europa, problema icoanelor se lasa la latitudinea comunitatilor.

Daca aceasta considera ca nu este oportuna prezenta unui simbol religios in scoala, nu este, dar daca considera ca este, atunci este“, a declarat Prea Sfintia Sa.

Integral in Gardianul