Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu a anuntat, miercuri, ca tara noastra se va confrunta cu un nou val de temperaturi extreme, la jumatatea lunii iulie, cand se vor inregistra temperaturi de 40 de grade Celsius. El a precizat ca valul de caldura va continua sa aiba un efect negativ asupra culturilor agricole.

Astfel, in lunile august si septembrie, vor fi afectate de seceta zonele din vestul, centrul, sudul si sud-estul tarii. In luna octombrie, situatia se va normaliza.

Ion Sandu a facut aceste declaratii la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, care s-a desfasurat, miercuri.

Administratia Nationala de Meteorologie a comunicat ca nu mai exista nici un fel de avertismente pentru perioada imediat urmatoare. Potrivit prognozelor facute publice, vremea se va racori putin, maximele coborand pana vineri pana la 34 de grade Celsius. Astazi sunt posibile furtuni, iar precipitatiile se vor mentine local pana vineri.

Vremea se va mentine calduroasa in timpul noptii, minimele mentinandu-se peste 20 de grade Celsius.

Pentru miercuri, maxima anuntata este de 36 de grade Celsius. Indicele de confort termic se mentine la peste 80 de unitati.

  • Centrala de la Cernavoda ar putea avea probleme din cauza secetei
  • Au fost eliminate toate codurile de avertizare meteo
  • Furtuni puternice in Capitala si in tara