Incendiile continua sa faca ravagii in California, unde 500.000 de persoane si-au parasit casele in fata flacarilor pe care nici pompierii si nici armata nu le mai pot stapani, relateaza Reuters. Trei persoane au murit, iar alte 76 au fost ranite.

Incendiile, cele mai grave din ultimii patru ani, s-au extins din cauza rafalelor puternice de vant si au afectat zona de sud a orasului San Diego, amenintand, de asemenea, comunitatile situate la nord de metropola unde, potrivit Antena 3, peste o mie de romani au fost evacuati.

  • Galerie Foto: Incendii devastatoare in California

    Pana in prezent, cel putin 1.500 de case s-au facut scrum in zona de coasta a Californiei, iar alte zeci de mii sunt amenintate. PMai mult de 8 mii de pompieri, sprijiniti de 16 elicoptere, se lupta sa stapanesca 16 incendii de dimensiuni uriase.

    Guvernatorul Arnold Schwarzenegger i-a cerut presedintelui Bush sa ridice nivelul de alerta la "dezastru major", situatie care impune ajutor federal. Pentagonul a trimis 6 avioane militare transformate in bombardiere cu apa.

    Persoanele evacuate au fost cazate pe stadionul Qualcomm din San Diego. Sinistratii au primit alimente si bunurile de baza necesare supravieturii.

    Incendiile au afectat si Parcul Animalelor Salbatice din San Diego, cele mai multe dintre animale fiind evacuate, iar restul - inchise in spatii puternic irigate.

    Imagini cu incendiile din California