​Jannik Sinner era calificat în sferturile turneului ATP de la Madrid, unde ar fi trebuit să îl înfrunte pe Felix Auger-Aliassime, însă italianul și-a anunțat retragerea din competiție.

Jannik SinnerFoto: Andy Wong / AP / Profimedia

>> VIDEO Surpriză la ATP Madrid - Campionul en-titre a fost eliminat în sferturi

Jannik Sinner s-a retras de la Madrid din motive medicale - Italianul vrea să fie apt pentru Roma și Roland Garros

Jannik Sinner a avut un parcurs excelent până în sferturi la Madrid, însă problemele de la șoldul drept l-au făcut să se retragă de la Caja Magica.

Italianul ar fi trebuit să îl întâlnească în sferturi pe Felix Auger-Aliassime, dar, pentru a nu forța o accidentare mai gravă, a decis să se retragă.

Anunțul a fost făcut de către organizatori.

„Jannik Sinner s-a retras de la Mutua Madrid Open din cauza unei accidentări la șoldul drept. Prin urmare, el nu va intra pe teren joi pentru a juca meciul din sferturile de finală împotriva lui Felix Auger-Aliassime.

Însănătoșire grabnică, Jannik.” - se arată în comunicatul oficial.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

>> VIDEO Rafael Nadal spune „adio” turneului de la Madrid - Eliminat în optimi de locul 31 ATP

Sinner nu a dorit să forțeze în ideea de a se recupera la timp pentru Roma și Roland Garros, competiții pe care le consideră prioritare.